Gedurende de campagne Bewegen Dichtbij Huis zetten wij verschillende sportactiviteiten en beweegmogelijkheden in de Sportlight! Wij gaan op zoek naar de verhalen achter deze activiteiten. Wat is er allemaal te doen in de buurt? Welke mogelijkheden zijn er? Wat maakt het leuk om je aan te sluiten bij een van de activiteiten? Kortom, interessante verhalen die tof zijn om te lezen en waar je wellicht extra inspiratie uit haalt.
Onlangs vond er groot onderhoud plaats bij de mountainbikeroute in het Urkerbos. De 8-10 kilometer lange route bestaat nu bijna vier jaar en is nog steeds volop in ontwikkeling. Zo wil de stichting MTB-route ’t Urkerbos de route nog uitdagender maken voor de ervaren mountainbiker.
Willem van der Kooy, inspecteur, oefenleider en voorzitter van de reddingsbrigade: “De bijdrage uit het Steunpakket Corona en Sport heeft ons geholpen om test reddingsvesten en een verstelbare zitting in de reddingsboot aan te schaffen. Daarnaast konden wij ook trainingen en cursussen aanbieden aan onze vrijwilligers. Al met al konden wij mede dankzij het steunfonds onze vrijwilligers ondersteunen en door laten ontwikkelen, dat is heel mooi!”
Sinds 2014 organiseert Wandelen in Flevoland op maandag en woensdag groepswandelingen. Geert Santhuizen, van Wandelen in Flevoland, bedacht tijdens corona een manier om toch naar buiten te kunnen toen wandelen in groepen niet meer toegestaan was.
Kwetsbare ouderen – bijvoorbeeld met dementie – kunnen aan de hand van een app een vaststaande wandelroute volgen. Samen met hun begeleider lopen ze deze route en komen onderweg feitjes en weetjes tegen. De bijdrage uit het Steunpakket Corona & Sport kwam goed pas tijdens het ontwikkelen van de app.
Het vijftigjarige bestaan kon van basketbalvereniging Ceres uit Emmeloord kon dit jaar eindelijk gevierd worden en werd een groot feest. Mede dankzij het toegewezen geld uit het Steunpakket Corona & Sport wordt er terug gekeken op een zeer geslaagde dag waarbij er een uitgebreid programma was voor jong en oud.
In de coronatijd kwam de subsidie vanuit het Steunpakket Corona & Sport goed van pas. “De groepslessen gingen digitaal via een besloten groep en we hebben hiervoor beter materiaal kunnen aanschaffen. We werken nu nog steeds hybride. Pilates geef ik in de zaal, maar mensen kunnen het thuis ook volgen. Ideaal!”
Judo is een opvoedkundige sport, vertelt penningmeester Heeres: “Het is belangrijk om met respect met elkaar om te gaan. Je doet elkaar geen pijn. Je leert om weerbaarder te worden en om te gaan met winnen en verliezen”.
De financiele steun uit het Steunpakket Corona & Sport heeft Shoganai onder andere ingezet om het Open Flevoland Toernooi te kunnen organiseren. “Iedereen was erg blij dat we weer zo’n toernooi hebben kunnen doen”.
Stichting Rolstoeltennis Noordoostpolder heeft als doel om diegene die rolstoeltennis moeilijk kan betalen, financieel te ondersteunen. “Het is lastig om te merken dat wanneer iemand wel graag wil sporten, maar de kosten om er te komen niet kan betalen. Daarom hebben we deze stichting opgericht. Juist om deze mensen daarmee te helpen.”
Een grote wens van basketbalvereniging Orca’s was om meer scheidsrechters op te kunnen leiden. Basketbal is een ontzettend snelle sport waar je in een splitsecond beslissingen moet maken. Het nemen van een beslissing luistert erg nauw. Daar is naast goede theorie ook veel ervaring voor nodig. De bijdrage uit het stimuleringsfonds voor sportaanbieders heeft de vereniging geholpen om de scheidsrechterscurus te kunnen bekostigen.
Hoe de basketbalvereniging dit aangepakt heeft en wat de volgende wens is, lees je in dit artikel!
Met G-voetbal en 35+ voetbal behoren al jaren tot het standaard aanbod bij asv Dronten. Maar Patrick Posthuma, eigenaar van VTOM (VoetbalTraining Op Maat), en hoofdtrainer bij de voetbalclub asv Dronten wil meer. Hij maakt zich hard om van voetbalclub asv Dronten dé regioclub te maken. Samen met de club kijken ze hiervoor naar groeimogelijkheden.
Een goed plan voor de toekomst. Fungeren als regioclub, dat is de wens. Hiervoor kwam de bijdrage uit het Stimuleringsfonds voor sportaanbieders goed van pas. Hoe? Je leest het in dit verhaal.
Colin Brouwer startte in het eerste coronajaar met Brouwer Sports. “Ik heb een bepaalde visie op talentontwikkeling. Ik geloof in een goed pedagogisch klimaat, dat bijdraagt aan een optimale leeromgeving. Wanneer je spelers leert inzien dat een fout geen falen is, maar een leermoment, dan zullen zij leren denken in uitdagingen en oplossingen.”
De financiële bijdrage uit het stimuleringsfonds voor sportaanbieders hielp Colin om het eerste Beachsoccer event op het Almeerderstrand te organiseren. Op mul zand spelen was zeker uitdagend en hiermee werd een beroep gedaan op de creativiteit en het aanpassingsvermogen van de spelers. Nieuwsgierig naar het verslag over het event en wat Colin drijft?
Fit-ID is een snel groeiende sport en leefstijl club in Almere onder leiding van Ingmar van Duijn. Zijn missie is om mensen te motiveren meer te bewegen én te verbinden met elkaar.
Mede dankzij de bijdrage uit het stimuleringsfonds voor sportaanbieders kon Ingmar twee mooie buurtsportactiviteiten opzetten. “Ik ben graag in de weer met onze leden. Dit alles om ze nog meer aan te zetten tot bewustere keuzes. Daar krijg ik energie van!” Lees snel verder om meer te weten te komen over deze initiatieven en wat Fit-ID nog meer te bieden heeft.
Herken je de gedachte: Ja maar iedereen kan het al zo goed?
KeepFit Urk heeft daar iets op bedacht. Ze hebben 3 verschillende projecten opgestart die allemaal tien weken duren. Maak kennis met bijvoorbeeld boksen, steps, streetdance of leer de basisbeginselen van fitness. Ben je op zoek naar iets anders? Lees snel verder en ontdek wat KeepFit jou allemaal te bieden heeft.