Aangepast sporten in Flevoland

Aangepast sporten in Flevoland

Sporten en bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gelukkig bestaan er veel verenigingen in Flevoland die inzetten op aangepast sporten. Benieuwd naar wat je allemaal nog meer kunt doen op het gebied van aangepast sporten? Bekijk dan deze website

Week van het Aangepast Sporten

Van maandag 6 tot en met zondag 12 november 2023 is de Week van het Aangepast Sporten. In deze week besteden we extra aandacht aan sport en bewegen voor mensen met een beperking. Om iedereen (met een beperking) op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende sportmogelijkheden worden er in die week verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zijn er diverse cursussen, een theatervoorstelling en opene lokale sportaanbieders hun deuren voor sporters met een beperking.

Aangepast sporten in Flevoland

Sport en bewegen is belangrijk voor iedereen. Niet alleen vanwege de positieve effecten op de gezondheid, maar ook omdat sport een uitstekend middel is voor het bevorderen van sociale integratie. Uit onderzoek blijkt dat de sportparticipatie van mensen met een beperking achter blijft in vergelijking met mensen zonder beperking.

Flevostar Lelystad

Sporten en bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gelukkig bestaan er veel verenigingen in Flevoland die inzetten op aangepast sporten. Zo ook Flevostar Lelystad, zij bieden badminton, tafeltennis en volleybal aan voor mensen met hart- en vaatziekten. Carla Rijnbeek, bestuurslid van de vereniging Flevostar Lelystad, vertelt hier meer over.