BAS Gymnastiek Biddinghuizen

BAS Gymnastiek Biddinghuizen

Plezier voorop

BAS Gymnastiek is de gym- en turnvereniging van Biddinghuizen, opgericht in 1964. Met als doel om sport in het algemeen, en gym en turnen in het bijzonder aan zoveel mogelijk mensen aan te bieden in Biddinghuizen.

Claudia Boelens, penningmeester bij BAS Gymnastiek: “BAS Gymnastiek bestaat bijna 60 jaar. Om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier komt sporten bij BAS Gymnastiek blijven we graag in ontwikkeling. Zo hebben we sinds enige jaren freerunnen aan het programma toegevoegd. Samen met juf Diane zorgen we ervoor dat iedereen lekker kan sporten bij BAS Gymnastiek.”

Verenigingsdag en clubkampioenschappen

Om mensen uit Biddinghuizen enthousiast te maken om te komen sporten bij BAS Gymnastiek, organiseerde zij met behulp van het steunpakket een verenigingsdag en de clubkampioenschappen. Ook hebben zij mede met de steun een airtrack kunnen aanschaffen. Dit is een opblaasbare mat voor het uitvoeren van gym- en turnoefeningen.

De verenigingsdag werd in april georganiseerd voor leden en niet-leden in de sportzaal van De Binding. Die dag konden deelnemers deelnemen aan verschillende lessen op verschillende niveaus. Ook gaf de selectie mooie demonstraties. Claudia: “Het was een leuke en gezellige dag waarbij veel mensen kennis konden maken met de sport.”

Afgelopen juli organiseerde BAS Gymnastiek voor het eerst na twee jaar afwezigheid ook weer de clubkampioenschappen. Claudia: “de clubkampioenschappen waren een groot succes. De kinderen van verschillende niveaus hadden hard geoefend en werden die dag gejureerd en konden op die manier mooie prijzen winnen. Het was een goed bezochte dag waar veel familieleden en kennissen kwamen kijken naar de gym/turnuitvoeringen en de freerunskills van de kinderen.”

Claudia: “De bijdrage heeft ons heel erg geholpen bij het organiseren van de dagen. Er komt namelijk veel bij kijken. Om de verenigingsdag te promoten hebben we een oproep in de lokale krant geplaatst en in de plaatselijke huis-aan-huisflyer. Voor de clubkampioenschappen hebben we een zaal kunnen huren en juryleden in kunnen zetten. Daarnaast zijn we ook echt gaan investeren in materialen en daar wordt nu volop gebruik van gemaakt. Met name de airtrack wordt veel gebruikt tijdens de lessen en is echt een waardevolle aanvulling. Je ziet dat de kinderen er plezier in hebben en dat is voor ons het allerbelangrijkste.”