BAS Voetbal

BAS Voetbal

Schoolvoetbaltoernooi BAS Voetbal

Midden tussen de bomen ligt het sportpark De Schelp van BAS Voetbal. Met een kunstgrasveld waar 24/7 op gevoetbald kan worden én een hoofdveld inclusief tribune noemt BAS Voetbal zich de Parel van de Polder.

We zijn hier om een video te maken met deze voetbalvereniging in de hoofdrol en om te zien wat er met de financiële bijdrage uit het Steunpakket Corona & Sport is gedaan. Gedeputeerde sport Harold Hofstra is te gast en gaat in gesprek hierover met de voorzitter. De pas opgeknapte tribune (door eigen vrijwilligers) op het hoofdveld is het decor. “We hebben na een aantal jaar weer een schoolvoetbaltoernooi kunnen organiseren. Met een opkomst van 200 kinderen van verschillende scholen, is het erg succesvol te noemen. Aan het eind van het toernooi geven we alle kinderen een leuke attentie, juist door die extra gelden. Met de hoop dat ze na de zomer bij ons komen voetballen”, vertelt Herman. Dit is precies de reden waarom de Provincie dit fonds beschikbaar heeft gesteld. Gedeputeerde Hofstra: “Met de campagne Heel Flevoland Sport proberen we weer mensen in beweging te krijgen. Dat er met het geld uit het steunpakket zo’n toernooi is georganiseerd, is goed om te horen en te zien. En als er kinderen hierdoor geënthousiasmeerd raken om lid te worden, dan is dat een mooie bijvangst.”

Na een zonnige middag vol voetbalwedstrijdjes keren de kinderen weer voldaan huiswaarts. Ze zijn lekker fanatiek bezig geweest, wedstrijdjes gewonnen en/of verloren, dat maakt ook niet uit. Ze hebben het met elkaar beleefd! Op naar volgend jaar voor de revanche.