advies en ondersteumomg

Basketbalvereniging Ceres - Emmeloord

Basketbalvereniging Ceres - Emmeloord

50 jaar Ceres Emmeloord!

Dit jaar organiseerde basketbalvereniging Ceres uit Emmeloord op zaterdag 25 juni hun uitgestelde vijftigjarig bestaan. Er was een uitgebreid programma met lezingen, rolstoelbasketbal, waterbasketbal, anti-pestclinics, dunken en nog veel meer. De dag werd afgesloten met een wedstrijd tussen Ceres en Orca’s heren 1 en een reünie van oud-leden. Kortom een groot feest. 

Het jubileumfeest kon mede door het toegewezen geld uit het Steunpakket Corona & Sport mogelijk gemaakt worden. Freddy Drijfhout, penningmeester Ceres: “Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag. Zonder steun was deze dag niet mogelijk geweest.”

Op het jubileumfeest waren grote namen aanwezig. Zo was er onder andere een workshop ‘Showcase Basketball’ waarin balkunstenaar Galdino Haimé de jeugd van basketbalvereniging Ceres de ene na de andere truc leerde. Aan het eind van de dag tijdens de rust van de wedstrijd van Ceres tegen Orca’s vermaakte hij de volgepakte tribunes van de Bosbadhal met een virtuoze show.

Ook oud-international Henk Pieterse gaf die dag een workshop aan tientallen kinderen. Zij waren stuk voor stuk onder de indruk van de manier waarop de oud-international zijn boodschap rond het pesten combineerde met basketbalplezier.

Het jubileum markeerde ook het afscheid van het project ‘Lucky Wheels’ van rolstoelbasketballer Luuk Wissema uit Emmeloord. Hij raakte gedurende 30 jaar honderden kinderen met zijn levensverhaal over hoe hij dankzij de sport leerde omgaan met zijn handicap. “Ik ben 30 jaar geleden bij Ceres begonnen en ik sluit het nu bij Ceres af”, klonk het ontroerd.

Al met al een enerverende en geslaagde dag. Een mooie sfeerbeleving van de dag bekijk je hier www.youtube.com/watch?v=y56MAU81gDs.

www.bvceres.nl