Blog: Sport in Dronten, wat kan ik doen?

Blog: Sport in Dronten, wat kan ik doen?

Misschien komt het herkenbaar voor… je wilt wat meer bewegen, maar eigenlijk weet je niet goed wat je leuk vindt. Wil je alleen of samen met iemand? Of toch wel die teamsport? Wellicht is de drempel te hoog om gelijk ergens lid te worden.

De gemeente Dronten heeft op al deze vragen een oplossing: het online platform www.sportindronten.nl. De buurtsportcoaches van De Meerpaal hebben in samenwerking met verenigingen vanuit het sportakkoord dit online platform opgezet. Hier komt alles samen: niet alleen het aanbod van alle verenigingen in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen, maar ook aanbod voor scholen. Tevens kun je heel gemakkelijk een test doorlopen welke sport er bij je past. Daar kan opeens heel iets anders uitkomen dan wat je in eerste instantie gedacht had!

Elske Warners, beleidsmedewerker Sport bij gemeente Dronten vertelt:

“Ik ben verengingsondersteuner geweest en dat heb ik met veel plezier gedaan. Tijdens corona kon ik veel verenigingen helpen met diverse hulpvragen. Dat kon zijn in de ondersteuning van het aanvragen van subsidies, tot aan het meedenken om ledenverlies terug te dringen. Want daar heeft met name de kleinere binnensportaanbieder mee te maken.”

Toch ziet Warners ook veel kansen: “Dronten heeft een actief verenigingsleven, met veel betrokken verenigingen. Tijdens de Nationale Sportweek zetten meer dan de helft van de sportclubs hun deuren wagenwijd open. Die betrokkenheid is mooi om te zien. Waar ook veel gebruik van gemaakt wordt is (S)Cool Sport. Ieder kind op de basisschool in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant kan op deze manier, veelal gratis, in aanraking komen met sporten. Dit, en nog veel meer initiatieven, zijn terug te vinden op het platform sportindronten.nl. Maak er gebruik van, zou ik zeggen!”

Niet voor iedereen is het financieel weggelegd om te kunnen sporten. Elske legt uit: “Via de Pas van Dronten kan gebruik gemaakt worden van mooie acties. Daarnaast kan de gemeente de zogeheten toegankelijkheidsbijdrage toekennen aan kinderen van 3 tot 18 jaar. Via de Pas van Dronten kan de toegankelijkheidsbijdrage ingezet worden voor bijvoorbeeld de contributie voor het sporten en bewegen. Kijk op de site voor meer informatie hierover.”

Niet sporten, maar wel bewegen? 

Op het platform vind je een overzicht van gratis beweegplekken bij jou in de buurt. Denk dan aan trapveldjes, speeltuinen, fitparken, basketbalveldjes etc. Het zal je verbazen hoeveel beweegplekken de gemeente Dronten biedt! Of trek je stevige stappers aan en ga lekker een eind wandelen of stap op de fiets. En bekijk de agenda voor een overzicht van de activiteiten binnen de gemeente.

Bewegen hoeft niet zo ingewikkeld te zijn.