advies en ondersteumomg

Blog: Zeewolde in beweging!

Blog: Zeewolde in beweging!

Bewegen dichtbij huis. Het klinkt heel makkelijk en dat is het eigenlijk ook. Want wist je dat er bij jou in Zeewolde vele sportactiviteiten georganiseerd worden en deze vaak ook gratis toegankelijk zijn? Van sporttoernooien, naar sporten in de wijk. De buurtsportcoaches werken samen met vele sportclubs en verenigingen om iedereen in beweging te krijgen. Maar wat is er nu allemaal precies te doen? Bekijk de activiteiten hier.

Michelle Volk is een enthousiaste buurtsportcoach die zich inzet voor het bevorderen van sport en beweging in Zeewolde. Maar wat doet een buurtsportcoach nu precies? En wat kunnen zij voor jou betekenen? Daar vertelt zij alles over.

“Of je nu jong of oud bent, ervaren of een beginner bent, er is altijd een activiteit die bij je past. Ik moedig alle inwoners van Zeewolde aan om deel te nemen aan de lokale sport- en beweeginitiatieven en te ontdekken hoe leuk het kan zijn om actief bezig te zijn. Als buurtsportcoaches in Zeewolde spelen we een belangrijke rol in het stimuleren van sport en beweging in de gemeente.

Voor jongeren die het lastiger vinden om te sporten binnen reguliere verenigingen bieden we aangepaste sportprogramma’s aan, waarbij we rekening houden met individuele behoeften. Daarnaast organiseren we in samenwerking met verenigingen en andere sportaanbieders naschoolse sportactiviteiten, sportclinics en sporttoernooien om kinderen kennis te laten maken met diverse sporten en hen te stimuleren om actief te blijven.

Voor volwassenen worden veel verschillende activiteiten in Zeewolde georganiseerd en voor senioren zijn er onder andere beweeggroepen, waarbij ze aandacht besteden aan het verbeteren van balans, kracht en mobiliteit.”

Michelle ziet dat het in beweging brengen van mensen ook veel positieve resultaten met zich meebrengt: “Door sport en beweging te stimuleren, merken we dat inwoners zich fysiek sterker en gezonder voelen. Bovendien draagt sport bij aan het verbeteren van sociale interactie en het versterken van de gemeenschapsbanden.

We ontvangen veel positieve reacties van deelnemers die merken dat ze zich energieker voelen, meer zelfvertrouwen hebben en beter kunnen omgaan met stress. Daarnaast zien we dat onze activiteiten bijdragen aan het voorkomen van gezondheidsproblemen en het verminderen van eenzaamheid.”

Bewegen zou voor niemand een drempel moeten zijn, Michelle: “Ik wil benadrukken dat sport en beweging voor iedereen toegankelijk moeten zijn, ongeacht leeftijd, vaardigheidsniveau of achtergrond. Als buurtsportcoach sta ik klaar om te helpen en te inspireren. Zo werken we samen aan een gezonder en actiever Zeewolde.”

Kom ook in beweging!