advies en ondersteumomg

Brouwer Sports –
Almere

Brouwer Sports - Almere

Een leven lang plezier in sport

“Het beste uit het kind halen door het plezier in het bewegen te stimuleren”. Dit is precies wat de gepassioneerde Colin Brouwer drijft. Met zijn Brouwer Sports Football Academy in Almere traint hij gemotiveerde spelers van allerlei niveaus om juist dát te bewerkstelligen.

Colin vertelt: “Op de woensdag en zondag train ik in kleine groepjes van maximaal 6 spelers. Zo krijgen ze veel individuele aandacht. Ik vind het belangrijk om ze veelzijdig en beter te laten bewegen. Het is meer dan alleen dribbelen, overspelen en tegen de bal trappen. Zo hebben we laatst een multiskillstraining bij Rugbyclub Bulldogs gedaan, trainen we op verschillende ondergronden en geven veel aandacht aan het verbeteren van het kijkgedrag. Het doen van andere sporten draagt bij aan de ontwikkeling van het atletisch vermogen, plezier, creativiteit en de ontwikkeling van een groeimindset, dat is goed voor de ontwikkeling als speler én als mens.”

De 31-jarige Brouwer combineert Brouwer Sports met het gymles geven op een basisschool in Almere. Het lesgeven combineerde hij daarvoor vier jaar lang met het hoofdtrainerschap van Almere City O11. In het eerste coronajaar startte hij met Brouwer Sports. “Ik heb een bepaalde visie op talentontwikkeling. Ik geloof in een goed pedagogisch klimaat, dat bijdraagt aan een optimale leeromgeving. Wanneer je spelers leert inzien dat een fout geen falen is, maar een leermoment, dan zullen zij leren denken in uitdagingen en oplossingen. Dit stimuleert de ontwikkeling van de spelers tot de beste versie van zichzelf.”

Het prikkelen van talent kan breder aangevlogen worden; het zit ‘m onder andere in het (sportief) leervermogen, de werkhouding en het algemeen beweegniveau. “Dit zijn aan de voorkant betere aspecten om op in te zetten, zodat het zich uitbetaald in de toekomst”, legt Colin uit. “Bij talentherkenning en talentontwikkeling wordt vaak gekeken naar het huidig niveau in het hier en nu, wie nú de wedstrijd beslist. Het zou veel meer moeten gaan over de potentie die een kind heeft om op de langer termijn zich te ontwikkelen tot een topsporter.”

Beachsoccer en coronasteun

Door de financiële bijdrage uit het Steunpakket Corona & Sport kon Brouwer het eerste Beachsoccer event op het Almeerderstrand organiseren. Er zijn doelen aangeschaft, promotiemateriaal gemaakt en wedstrijdbegeleiding aangetrokken. Om de kinderen iets tastbaars mee te geven konden ze een beker of een medaille winnen. Brouwer kijkt terug op een succesvol event: “Er waren in totaal zo’n 60 deelnemers en kwamen uit Almere en omstreken.” Dat het totaal anders is dan het spelen op een gewoon veld, werd als zeer positief ervaren. Brouwer: “Op mul zand spelen is zeer uitdagend en super goed voor de motoriek en techniek. De bal springt alle kanten op en doet daarmee een beroep op het aanpassingsvermogen en de creativiteit van de spelers. Het maken van slidings gebeurde ook dubbel zoveel. Compleet onder het zand kwamen de jongens van het veld af!”

De wens om dit vaker te organiseren is er zeker. Wellicht dan buiten de meivakantie, vaker in het jaar en zelfs voor volwassenen! Daar denkt de bevlogen Brouwer nog over na.

www.brouwersports.nl/