Fit-ID Almere

Fit-ID Almere

Als iemand kan ondernemen en kansen benutten, dan is het Ingmar van Duijn van Fit-ID wel. In de nieuwbouwwijk Almere Nobelhorst/Almere Hout organiseert personal coach/trainer Ingmar - zelf ook bewoner - meerdere activiteiten om buurtbewoners met elkaar in beweging te krijgen. Zijn missie is om mensen te motiveren meer te bewegen én te verbinden met elkaar.

Hij heeft de sportstudio Fit-ID opgezet, te vinden midden in de wijk nabij de ecologische basisschool De Verwondering. De ruimtes zijn voor hem buiten schooltijden te gebruiken en in ruil daarvoor geeft Ingmar themagerichte workshops. Bijvoorbeeld als de leerkracht een lessenreeks geeft over het menselijk lichaam, dan haakt Ingmar daarop aan met workshops gezonde voeding, het tellen van calorieën of het maken van gezonde snacks. “Het is mooi om elkaar te versterken, waarbij ik de nadruk leg op een gezonde en fitte levensstijl”, vult Ingmar aan. Vandaar dat er met het extra geld dat ontvangen is uit het Steunpakket Corona & Sport twee mooie buurtsportactiviteiten zijn opgezet: een paasspeurtocht waarvoor hij gevraagd werd en een gezonde ouder & kind workshop.

“Ik werd gevraagd om mee te helpen met de speurtocht en heb daar sportieve componenten aan toegevoegd. Door het spelen van actieve paasspellen konden kinderen letters verzamelen. Zo deden ze een hinkelparcours met stoepkrijt, speelden ze haas-estafette, konden ze paaseieren knikkeren en wortelwerpen”, vertelt Ingmar. Hiervoor kon hij verschillende materialen aanschaffen, zoals kruiptunnels en speelladders.

De ouder & kind workshop van begin april, is zeker voor herhaling vatbaar. Ingmar vertelt enthousiast: “Ze konden samen lessen volgen die voor beiden uitdagend waren om te doen. Ik heb hiervoor verschillende trainers aangetrokken. In blokken van een half uur was het aanbod heel divers: van mindful ‘samen’ aan de slag met yoga tot actief squatten en samen een parcours lopen. Daarnaast kregen ze veel informatie over een gezonde leefstijl door het maken van een goed en voedzaam ontbijt en een gezonde snack.”

Door de extra steungelden kon deze workshop goedkoop aangeboden worden, maar wel met een professionele inhoud door goede trainers. Hierdoor was de animo groot uit de wijk en laagdrempelig om mee te doen. “Reden te meer om dit voort te zetten. Het is mooi om te zien dat ouder en kind samen de momenten aangaan en zo bewust te worden om actief aan de slag te gaan!”

Fit-ID is een groeiende sport en leefstijl club in Almere Hout. Naast het werken met kinderen op De Verwondering (van onder andere impulsbeheersing, extra beweegmomenten tot aan workshops en voorlichting) biedt de sportstudio ook groepslessen en personal training aan. Ingmar: “En ik ben graag in de weer met onze leden. Dit alles om ze nog meer aan te zetten tot bewustere keuzes. Daar krijg ik energie van!”

www.fit-id.nl