Sport 65+

Sport 65+

In beweging blijven, ook als je ouder bent is en blijft belangrijk. Niet alleen voor het versterken van spieren en het behouden van een goede mobiliteit, maar ook voor het onderhouden van sociale contacten. Je kan gezamenlijk een wandeling maken met een goede vriend of buur, of bewegen in een groepsverband bij jou in de buurt. Je hebt verschillende intieatieven zoals GoldenSports of De Derde Helft.

GoldenSports: Blijf in beweging, ook dichtbij huis!

In beweging blijven, ook als je ouder bent is en blijft belangrijk. Niet alleen voor het versterken van spieren en het behouden van een goede mobiliteit, maar ook voor het onderhouden van sociale contacten. Je kan gezamenlijk een wandeling maken met een goede vriend of buur, of bewegen in een groepsverband bij jou in de buurt. GoldenSports, een landelijk initiatief dat op meerdere plekken in Flevoland wordt aangeboden, zorgt ervoor dat ouderen in groepsverband met elkaar kunnen trainen. Zo ook in Dronten. Marcel Delvers, buurtsportcoach in Dronten, vertelt vol enthousiasme over de sportactiviteiten die zij organiseren onder de naam GoldenSports.

Het is heerlijk om lekker buiten in de natuur te bewegen!

Bewegen dichtbij huis, daar weet Goke Lont alles van. Sinds een jaar is zij actief bij GoldenSports in Dronten. GoldenSports, een landelijk initiatief dat op meerdere plekken in Flevoland wordt aangeboden, zorgt ervoor dat ouderen in groepsverband met elkaar kunnen trainen. Iedere woensdag staat zij weer op het veld om deel te nemen aan de activiteiten. Vol enthousiasme vertelt zij daarover: “Via mijn zoon ben ik terechtgekomen bij GoldenSports. In eerste instantie was ik wat terughoudend en had ik niet echt het idee dat het iets voor mij zou zijn. Uiteindelijk heb ik toch besloten om deel te nemen aan de activiteiten en met succes.”