sport avonturen

sportavonturen

Skaten is mijn gezonde verslaving

Ben je op zoek naar een leuke en spannende manier om actief te worden? Van Skateboarden, BMX’en tot baseball en freerunning. Jong, oud, groot of klein. Iedereen is welkom in de wereld van Urban Sports. In dit interview maken kennis met Finn (23 jaar), een gepassioneerde skater die op jonge leeftijd al begon met BMX’en en later zijn liefde voor skaten ontdekte. Zijn verhaal laat zien hoe bewegen en sporten een positieve invloed kunnen hebben op ons welzijn en sociale leven.

Het is heerlijk om lekker buiten in de natuur te bewegen!

Bewegen dichtbij huis, daar weet Goke Lont alles van. Sinds een jaar is zij actief bij GoldenSports in Dronten. GoldenSports, een landelijk initiatief dat op meerdere plekken in Flevoland wordt aangeboden, zorgt ervoor dat ouderen in groepsverband met elkaar kunnen trainen. Iedere woensdag staat zij weer op het veld om deel te nemen aan de activiteiten. Vol enthousiasme vertelt zij daarover: “Via mijn zoon ben ik terechtgekomen bij GoldenSports. In eerste instantie was ik wat terughoudend en had ik niet echt het idee dat het iets voor mij zou zijn. Uiteindelijk heb ik toch besloten om deel te nemen aan de activiteiten en met succes.”

GoldenSports: Blijf in beweging, ook dichtbij huis!

In beweging blijven, ook als je ouder bent is en blijft belangrijk. Niet alleen voor het versterken van spieren en het behouden van een goede mobiliteit, maar ook voor het onderhouden van sociale contacten. Je kan gezamenlijk een wandeling maken met een goede vriend of buur, of bewegen in een groepsverband bij jou in de buurt. GoldenSports, een landelijk initiatief dat op meerdere plekken in Flevoland wordt aangeboden, zorgt ervoor dat ouderen in groepsverband met elkaar kunnen trainen. Zo ook in Dronten. Marcel Delvers, buurtsportcoach in Dronten, vertelt vol enthousiasme over de sportactiviteiten die zij organiseren onder de naam GoldenSports.

Sport in Dronten, wat kan ik doen?

Ken je dat? Dat je bewegen belangrijk vindt, maar niet weet wat je dan kunt gaan doen of waar je moet beginnen? De gemeente Dronten heeft daar iets op bedacht: een overzichtelijk platform waar je al snel achter komt wat bij je past.

Zeewolde in beweging!

Bewegen dichtbij huis. Het klinkt heel makkelijk en dat is het eigenlijk ook. Want wist je dat er bij jou in Zeewolde vele sportactiviteiten georganiseerd worden en deze vaak ook gratis toegankelijk zijn? Van sporttoernooien, naar sporten in de wijk. De buurtsportcoaches werken samen met vele sportclubs en verenigingen om iedereen in beweging te krijgen. Maar wat is er nu allemaal precies te doen?

Aangepast sporten in Lelystad

Sporten en bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gelukkig bestaan er veel verenigingen in Flevoland die inzetten op aangepast sporten. Zo ook Flevostar Lelystad, zij bieden badminton, tafeltennis en volleybal aan voor mensen met hart- en vaatziekten. Carla Rijnbeek, bestuurslid van de vereniging Flevostar Lelystad, vertelt hier meer over.