Stichting Rolstoeltennis Noordoostpolder

Stichting Rolstoeltennis Noordoostpolder

Rolstoeltennis in Emmeloord

Vijf jaar geleden is de Stichting Rolstoeltennis Noordoostpolder opgericht. Met als doel om diegene die het rolstoeltennis lastig kan betalen, financieel te ondersteunen. Voorzitter Elgon van der Heide legt uit: “We hebben een sportrolstoel en tennisrackets aangeschaft. Het is lastig om te merken dat wanneer iemand wel graag wil sporten, maar de kosten om er te komen niet kan betalen. Daarom hebben we deze stichting opgericht. Juist om deze mensen daarmee te helpen”. 

Zo’n 12 jaar geleden is een partiële dwarslaesie geconstateerd en na een moeizaam acceptatieproces heeft Van der Heide zich toegelegd op het rolstoeltennis. Toen hij letterlijk de drempel over was, kwam hij terecht in een warm bad. Destijds waren er 6 deelnemers.

“Het was wennen om als ‘gezond’ persoon van 5 dagen sporten in de week, te gaan naar aangepast sporten. Want, dat wilde ik helemaal niet. Ik was eigenlijk op zoek naar een sport die niet aangepast is. En rolstoeltennis komt daar dichtbij. Oké, de bal mag 2x stuiteren”, vertelt Elgon. “Nadat ik me aangesloten had bij de tennis, viel er een last van mijn schouders. Hier voel ik me thuis”.

De groep van inmiddels 9 speler tennissen op een particuliere tennishal in Emmeloord. Elgon: “Elke vrijdag krijgen we les van een top tennisleraar. Het is een superfijne ondergrond, een soort tapijt. Een perfecte, snelle baan voor ons!”

Nieuwe aanwas

“We zijn naarstig op zoek naar enthousiaste tennissers met een beperking. We willen de groep graag uitbreiden, maar ze zijn weinig te vinden in de polder”, zegt Van der Heide. “Met het geld uit het Steunpakket Corona & Sport kunnen we wat aan promotie doen en zoals gezegd kunnen we de huidige rolstoeltennissers helpen in de financiën. Ook heeft hij plannen om een toernooi te organiseren. Met wat aanpassingen, omdat hier geen invalide toilet is”.

Elgon weet inmiddels de wegen te bewandelen en heeft mooie plannen. “Er moet nog een website komen, zodat we beter vindbaar zijn. En wellicht kunnen we aanhaken bij de Nationale Sportweek in de Noordoostpolder”. Op naar meer invalide tennissers!

info@stro-nop.nl
(foto’s: www.reginakappertfotografie.nl)