video

Video

Samen met Sportservice Flevoland gaat de gedupteerde sport van de provincie Flevoland, Harold Hofstra op pad langs alle gemeenten voor een kijkje in de keuken. Waar hebben de ontvangen bijdragen aan bijgedragen en waarom was het belangrijk voor hen om dit te ontvangen. Dit wordt in een korte videoserie in beeld gebracht.

Op bezoek bij tennisvereniging ITL

Voor 55+’ers die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen op de tennisbaan, biedt tennisvereniging ITL in Lelystad OldStars aan: een aangepaste spelvorm van tennis. Om nog meer Lelystedelingen kennis te laten maken met deze toegankelijke vorm van tennis, organiseerde ITL het Oldstars toernooi.

Wat was het een top dag! Veel blije gezichten, een sportieve ochtend, een heerlijke lunch en bovenal heel veel gezelligheid. Zelfs het weer was de sporters goed gezind, alleen tijdens de lunch een regenbuitje, de rest van de dag was het heerlijk sportweer. Gedepetuurde Harold Hofstra nam een kijkje en ging in gesprek met de aanwezigen.

Op bezoek bij Stichting MTB-route 't Urkerbos

MTB-Urk is een mountainbikeroute door het Urkerbos van ruim 8 tot 10 kilometer. De route bestaat nu bijna vier jaar en is nog volop in ontwikkeling. Zo wil de stichting MTB-route ‘t Urkerbos de route nog uitdagender maken voor de ervaren mountainbiker.

Onlangs vond er groot onderhoud plaats. Gedeputeerde Harold Hofstra van provincie Flevoland was die dag aanwezig om in gesprek te gaan met Steven Loosman, voorzitter van de stichting MTB-route ‘t Urkerbos, over het steunpakket dat zij ontvangen hebben en hoe zij dat hebben gebruikt.

Op bezoek bij de TVZ Cross Triathlon

TVZ (Triathlon Vereniging Zeewolde) is een vereniging met veel leden en vrijwilligers. Naast dat zij verschillende trainingen aanbieden organiseren zij jaarlijks meerdere sportevenementen op lokaal niveau, zoals de Pareltriathlon, de swim-run en run-bike-run. In de wintermaanden worden de racefietstrainingen vervangen door mountainbike trainingen.

Met behulp van het Steunpakket Corona en Sport konden zij dit evenement organiseren en extra inzetten op de voorzieningen. Denk aan een veilig parc fermé, tijdregistratie en de zaken zoals linten en bordjes om de route uit te zetten. Gedeputeerde Harold Hofstra is tijdens dit evenement op bezoek geweest om over het evenement en het steunpakket in gesprek te gaan. Met veel enthousiasme vanuit de organisatie vond het gesprek plaats.

Op bezoek bij D-PT Personal Training & Group Fitness in Emmeloord

In de coronatijd kwam de subsidie vanuit het Steunpakket Corona & Sport goed van pas. “De groepslessen gingen digitaal door via een besloten groep en we hebben hiervoor beter materiaal kunnen aanschaffen. We werken nu nog steeds hybride. Pilates wordt in de zaal gegeven, maar mensen kunnen het thuis ook volgen. Ideaal!”

Kom van die bank af!

We proberen jou te helpen om in beweging te komen door hier de sportplatformen te delen uit elke gemeente. Daarnaast delen een heel aantal sportaanbieders hun aanbod. Laat je inspireren.

Op bezoek bij BAS Voetbal

We zijn hier om een video te maken met deze voetbalvereniging in de hoofdrol en om te zien wat er met de financiële bijdrage uit het Steunpakket Corona & Sport is gedaan. Gedeputeerde sport Harold Hofstra is te gast en gaat in gesprek hierover met de voorzitter.

“We hebben na een aantal jaar weer een schoolvoetbaltoernooi kunnen organiseren. Met een opkomst van 200 kinderen van verschillende scholen, is het erg succesvol te noemen. Aan het eind van het toernooi geven we alle kinderen een leuke attentie, juist door die extra gelden. Met de hoop dat ze na de zomer bij ons komen voetballen”, vertelt Herman.

Na een zonnige middag vol voetbalwedstrijdjes keren de kinderen weer voldaan huiswaarts. Ze zijn lekker fanatiek bezig geweest, wedstrijdjes gewonnen en/of verloren, dat maakt ook niet uit. Ze hebben het met elkaar beleefd! Op naar volgend jaar voor de revanche.

Kom van die bank af!

We proberen jou te helpen om in beweging te komen door hier de sportplatformen te delen uit elke gemeente. Daarnaast delen een heel aantal sportaanbieders hun aanbod. Laat je inspireren.

Op bezoek bij het NK Duathlon - 16/04/22

Vanuit provincie Flevoland hebben verschillende sportevenementen en -aanbieders steun gekregen uit het pakket Corona & Sport. Gedeputeerde Sport Harold Hofstra bezoekt een aantal van de gelukkigen. Het NK Duathlon is één van deze sportevenementen. Aan de start van het NK Duathlon verschijnt eerst de elitegroep en daarna is het de beurt aan de recreanten. In beide categorieën wordt een mannen- en een vrouwenklassement opgemaakt.

De fietsliefhebber kan zijn hart ophalen bij zo’n evenement. Naast dat het er flink fanatiek eraan toe gaat, komen de mooiste fietsen aan je blikveld voorbij. Gedeputeerde Hofstra reflecteert: “Ontzettend fijn om te zien dat na twee coronajaren evenementen als dit NK Duathlon weer kunnen doorgaan. Als provincie hebben we de sportsector van harte ondersteund om met dit soort evenementen Flevoland nog meer op de kaart te zetten.”

Kom van die bank af!

We proberen jou te helpen om in beweging te komen door hier de sportplatformen te delen uit elke gemeente. Daarnaast delen een heel aantal sportaanbieders hun aanbod. Laat je inspireren.