VTOM – Dronten

VTOM - Dronten

Dronten als regiofunctie

Patrick Posthuma, eigenaar van VTOM (VoetbalTraining Op Maat), maakt zich hard om van voetbalclub asv Dronten dé regioclub te maken. Hij is al twee seizoenen de hoofdtrainer en kijkt samen met de club verder naar groeimogelijkheden. 

Inclusieve sport

Asv Dronten is al jaren een inclusieve club. G-voetbal en 35+ voetbal behoren onder andere tot het standaard aanbod. Posthuma: “We hebben een groep enthousiaste G-voetballers. Met allerlei leeftijden door elkaar. Voor de zomer organiseren we nog een toernooi voor omliggende clubs. Ook in het kader van het 60-jarige bestaan van asv Dronten”.

De focus ligt er om het aanbod te vergroten. Patrick vertelt: “We zien graag dat de groep G-voetballers groter wordt. Het gaat om lekker plezier maken, een potje voetballen en geen moeilijke regels. Niets is mooier dan hun lachend over het veld zien rondrennen!”

Hetzelfde geldt voor Walking Football (55+). Posthuma heeft zich als doel gesteld om ook hier een impuls aan het geven die passen in de toekomstplannen. “Het is belangrijk dat ouderen weten dat het er is. En dat Walking Football een laagdrempelige manier is om te bewegen. We doen niet aan slidings en het veld is kleiner. En het gaat ook verder dan dat, want we kunnen net zo goed een spelletje voetbalmemory of -triviant spelen in de kantine. Of samen een wedstrijd kijken”, zegt Patrick. Juist deze doelgroep heeft meer nodig dan alleen beweging. Ook het sociale aspect is van belang.

Financiële steun 

Na corona is Posthuma samen met de club gaan zitten om een goed plan te maken voor de toekomst. De wens om te fungeren als een regioclub is groot. “In het nieuwe seizoen gaan we ermee van start. We zetten in op de ontwikkeling van de trainers en spelers. Onder andere door de cursus ‘Train de Trainer’. Maar ook door de prestatiesport beter in te richten: meerdere sportmomenten aanbieden, betere doorstroming, met trainingen gebruik maken van videobeelden. Talentontwikkeling binnen iedere laag van de club”. Het samenwerken met scholen en andere clubs in Dronten en omstreken sluit naadloos aan met de beoogde regiofunctie. “Dat is dan echt een aantrekkingskracht voor de omgeving”.

VTOM toont onder de noemers Plezier. Passie. Plan. Progressie. Presteren. een meerwaarde in de voetballerij. Posthuma heeft een financiële bijdrage gekregen uit het Steunfonds Corona & Sport. “We hebben hiermee de inhoudelijke cursussen en trainingen kunnen bekostigen kunnen door ontwikkelen en hebben materialen aangeschaft. We kunnen weer voort en dat is erg waardevol”, zegt Patrick.

www.voetbaltrainingopmaat.com / www.asvdronten.nl