Sportservice Flevoland

Flevolands Olympisch Lespakket

Eerste Flevolands Olympisch Lespakket overhandigd!

IKC De Regenboog ontvangt eerste lespakket uit handen van gedeputeerde sport Harold Hofstra

Op dinsdag 4 mei heeft gedeputeerde sport Harold Hofstra symbolisch het eerste Flevolands Olympisch lespakket overhandigd aan leerkracht Britt Kater van IKC De Regenboog (Almere). Er waren zo’n 12 kinderen uit de klas van juf Britt bij. Dit vond plaats in de Business Lounge van Almere City FC en daarmee is de officiële start van dit lespakket een feit.

Voorafgaand aan de uitreiking kregen de aanwezigen uitleg over het lespakket en de campagne TeamFlevo waar het lespakket deel van uitmaakt. Tot nu toe hebben 82 scholen zich aangemeld om met het pakket aan de slag te gaan. Deze scholen ontvangen in mei allemaal een mooie sporttas met daarin het lespakket en materialen om het klaslokaal te versieren in de stijl van TeamFlevo. Er zijn in totaal 100 lespakketten te vergeven, dus geïnteresseerde scholen kunnen zich nog aanmelden.

Het Flevolands Olympisch lespakket is in samenwerking met Almere City FC en de Atletiekunie ontwikkeld en bevat leskaarten van NOC*NSF. Het gratis pakket voor basisscholen in Flevoland bestaat uit een lessenreeks voor iedere leeftijdsgroep, gericht op de drie Olympische kernwaarden: excelleren, respect en vriendschap. Naast een aantal informatieve lessen, bevat het lessenpakket ook sportieve opdrachten en beweeglessen. Het Flevolands Olympisch lespakket is onderdeel van de campagne TeamFlevo en heeft als doel het promoten van meer bewegen en een gezonde leefstijl. Sportservice Flevoland doet dit in opdracht van provincie Flevoland.

Gedeputeerde Hofstra geeft aan: “Ik hoop dat dit lespakket kinderen van alle leeftijden uit Flevoland laat zien, maar vooral ervaren wat sport en bewegen met je doet. Het is goed voor je, maar het is vooral leuk en in teamverband sporten is ook nog eens heel gezellig.”

Een aantal kinderen uit de klas van juf Britt waren bij de uitreiking. Zij kregen een t-shirt van TeamFlevo en na afloop een goodiebag mee naar huis met daarin een gezonde snack, een TeamFlevo sleutelhanger en wat leuks van Almere City FC. Gymjuf Britt is erg enthousiast over het lespakket en kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan. “Sport is vooral leuk, kinderen lachen altijd in mijn les en het komt bijna niet voor dat ze geen zin hebben in de gymles.” Mascotte Ally de Aap ontbrak niet tijdens de uitreiking. De kinderen konden nog met de hem op de foto. Kortom, een geslaagde kick-off!

Omroep Flevoland was er ook bij. Klik hier voor de uitzending.