Sportservice Flevoland

Ondersteuningsmogelijkheden

SSF komt jaarlijks in contact met organisaties die allerlei plannen hebben voor activiteiten in de buitenruimte. Veelal zijn dit initiatieven die door gebrek aan financiële middelen, netwerk en tijd uiteindelijk lastig te realiseren zijn. Incidenteel halen dit soort plannen door volhardende vrijwilligers wel de realisatiefase, maar het overgrote deel van nieuwe initiatieven wordt uiteindelijk niet uitgevoerd door de enorme tijdsinvestering en de regelgeving waar men tegenaan loopt. En daar gaan wij wat aan doen: het ondersteunen van organisaties die plannen hebben om de openbare ruimte beweegvriendelijker te maken. Dit kan zijn bij het zoeken naar fondsen, inhoudelijke begeleiding bij de ontwikkeling en realisatie van initiatieven en eventueel in de vorm van een kleine financiële bijdrage.

Fondsen

Veel initiatieven lopen stuk op onder andere het gebrek aan financiële middelen. Wat initiatiefnemers vaak niet weten, is dat er verschillende landelijke en regionale organisaties zijn die financiële ondersteuning kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan fondsen en/of subsidies. Sportservice Flevoland heeft deze organisaties overzichtelijk op een rijtje gezet.

Een aantal fondsen, die voor veel nieuwe initiatieven in de openbare ruimte interssant kunnen zijn, hebben wij geinterviewd. Klik hier om de interviews te lezen. Klik op onderstaande button voor de lijst met beschikbare fondsen en/of subsidies.

Bekijk het overzicht
Advies

SSF vindt het belangrijk dat plannen voor activiteiten in de buitenruimte ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Door onze jarenlange ervaring, weten wij waar de knelpunten zitten en hoe deze weg te nemen zijn. Wij kunnen ondersteunen bieden bij onder andere de planvorming en de ontwikkeling van uw initiatief, waarbij we gebruik maken van ons netwerk in de sport. Bij de ontwikkeling van een initiatief kunt u denken aan het ontwikkelen van een obstaclerun-parcours, skate- of callisthenicspark, groene schoolpleinen et cetera. Maar ook aan het opzetten van een loopgroep, begeleiding en coaching, communicatie en voorlichting, het oprichten van een club of vereniging en/of het vormen van een stuurgroep.

Heeft u een plan of idee om sporten en/of bewegen in de openbare ruimte te stimuleren? En heeft u hulp nodig bij het opzetten en/of de ontwikkeling hiervan? Neem dan contact op met Kenny Kersjes.

Neem contact met ons op
Stimuleringsbijdrage

Naast de advisering en ondersteuning bieden wij dit jaar aan maximaal vier initiatieven een (kleine) financiële ondersteuning van maximaal € 1000,-. Wij proberen deze bijdrage zo laagdrempelig mogelijk te houden, maar er zitten wel een paar voorwaarden aan:

  • Na de aanvraag/aanmelding volgt een verplicht intake/adviesgesprek;
  • Een bijdrage kan alleen worden aangevraagd door een rechtspersoon (organisatie);
  • Per organisatie kan maar één aanvraag ingediend worden;
  • Het bedrag moet besteed worden aan het nieuwe initiatief;
  • De bijdrage wordt aangevraagd voor een initiatief wat plaatsvindt in de Flevolandse, vrij toegankelijke, openbare ruimte.

Benieuw naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Kenny Kersjes.

Neem contact met ons op