Sportservice Flevoland

Vrijwilligers

Steeds meer sportaanbieders hebben moeite met het vinden van vrijwilligers. Wij vinden het belangrijk dat de Flevolandse sportsector ziet wat voor aanbod er allemaal is op het gebied van vrijwilligers. Ook maken we meer zichtbaar welke vormen er van vrijwilligerswerk zijn op het gebied van sport en kun je lezen wat voor onderzoeken er gedaan zijn naar vrijwilligers.

Vrijwilligerscentrales in Flevoland
Ben je op zoek naar een (sport)plek om vrijwilligerswerk te doen, dan kunnen de vrijwilligerscentrales je hulp bieden. Als sportaanbieder kun je op deze centrales ook aangeven dat je op zoek bent naar vrijwilligers. Je kunt per gemeente kijken, maar er is ook een landelijke website die laat zien waar je vrijwilligerswerk kunt doen in Flevoland.

Sterker door Vrijwilligers
Een sportevenement of vereniging wordt sterker door de hulp van vrijwilligers. Wij hebben een aantal vrijwilligers uit Flevoland een gezicht gegeven en laten zien waarom zij het zo leuk vinden om vrijwilliger te zijn. Laat je inspireren en lees hun verhalen.

Alie Snoek

Vrijwilligerswerk is voor Alie Snoek een manier van leven geworden. Het is een hobby die ze samen met haar vrijwilligersfamilie uitvoert. Ze traint, motiveert en ondersteunt terwijl ze zelf ook graag meedoet: “Dit is heerlijk om te mogen doen!”

Lees haar verhaal
Erik Beekman

Almeerder Erik Beekman wilde graag een wielerparcours voor Almere realiseren. Hij dropte dit plan bij enkele fietsfanaten en voordat hij het zelf doorhad, was Beekman trainingen aan het geven. Inmiddels is dat een activiteit die wekelijks terugkeert en waar hij veel plezier en voldoening haalt.

Lees zijn verhaal
Marit Schwering

Korfbal zit bij Marit Schwering in elke vezel van haar bestaan. Daarmee is Korfbalvereniging Emmeloord een belangrijk onderdeel in het leven van Marit en haar gezin. Als vrijwilliger is ze dan ook vaak op de club te vinden. Dat zorgt soms voor wat uitdagingen, maar is volgens Schwering vooral erg leuk!

Lees haar verhaal
Marc Bosboom

Bij tennisvereniging LTVL uit Lelystad is het helpen van elkaar een vanzelfsprekendheid. Toch moet ook hier een groep vrijwilligers ervoor zorgen dat er projecten worden aan geslingerd. Eenmaal op gang, dan doet de hele club mee. Bestuurslid Marc Bosboom: “Je kunt mij niet blijer maken dan wanneer er een groep blije kindjes met een grote glimlach van de baan afkomen.”

Lees zijn verhaal
Erwin Veenendaal

Opgericht, uitgebouwd en vol passie wordt rugbyclub Bulldogs Almere gerund door vrijwilligers. Een club die na de verhuizing vanuit Almere Haven tot zijn volle potentie uitgroeide dankzij een prachtige accommodatie op het Fanny Blankers Koen sportpark. Maar ook dankzij de vele vrijwilligers die wekelijks op de club komen.

Lees zijn verhaal
Roy Philip

Challenge Almere is het uithangbord van de triathlon sport in Flevoland. Dit immens grote sportevenement vergt veel van de organisatie die kan niet functioneren zonder vrijwilligers. Daarom extra aandacht voor de grote groep mensen die jaarlijks de triatlon van Almere mogelijk maken. Roy Philip, manager horeca bij de Challenge Almere: “Het is belangrijk om goed voor je vrijwilligers te zorgen, zodat ze ook terug blijven komen.”

Lees zijn verhaal