Sportservice Flevoland

Vrijwilligers

Steeds meer sportaanbieders hebben moeite met het vinden en vasthouden van vrijwilligers. Deze trend was al ingezet, maar Corona heeft dat nog eens extra versterkt. Omdat het gewone leven een paar jaar zo goed als stil heeft gelegen en we niet meer naar de sportvereniging of -school konden en evenementen maar sporadisch doorgingen, zijn we op zoek gegaan naar een andere tijdsbesteding.

Inmiddels zijn we weer aardig opgekrabbeld, maar het onderwerp Vrijwilligers blijft lastig. Als de provinciale sportorganisatie heeft Sportservice Flevoland als taak het versterken en vitaler maken van de Flevolandse sportsector. Aangezien zonder vrijwilligers verenigingen en evenementen niet of nauwelijks bestaansrecht hebben, gaan we hier de komende jaren ook aandacht aan besteden.

Vrijwilligerscentrales

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk (in de sport), dan kunnen vrijwilligerscentrales hulp bieden. Iedere gemeente in Flevoland heeft een eigen vrijwilligerscentrale: een soort marktplaats waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Sportaanbieders kunnen hier hun ‘vacatures’ op zetten en geïnteresseerden kunnen hierop reageren. Je kunt per gemeente zoeken, maar er is ook een landelijk platform die laat zien waar in Flevoland aanbod is.

Sterker door vrijwilligers

Flevoland kan rekenen op een bijzondere groep mensen die belangeloos hun tijd en energie investeren om de sportieve dromen van anderen mogelijk te maken. Deze vrijwilligers zijn de onzichtbare helden die sportverenigingen laten floreren en lokale sportevenementen tot een succes maken. Wij hebben een aantal van hen een gezicht gegeven en laten zien waarom zij het zo leuk vinden om als vrijwilliger bezig te zijn. Lees hun verhalen en laat je inspireren!

Alie Snoek

Vrijwilligerswerk is voor Alie Snoek een manier van leven geworden. Het is een hobby die ze samen met haar vrijwilligersfamilie uitvoert. Ze traint, motiveert en ondersteunt terwijl ze zelf ook graag meedoet: “Dit is heerlijk om te mogen doen!”

Lees haar verhaal
Erik Beekman

Almeerder Erik Beekman wilde graag een wielerparcours voor Almere realiseren. Hij dropte dit plan bij enkele fietsfanaten en voordat hij het zelf doorhad, was Beekman trainingen aan het geven. Inmiddels is dat een activiteit die wekelijks terugkeert en waar hij veel plezier en voldoening haalt.

Lees zijn verhaal
Marit Schwering

Korfbal zit bij Marit Schwering in elke vezel van haar bestaan. Daarmee is Korfbalvereniging Emmeloord een belangrijk onderdeel in het leven van Marit en haar gezin. Als vrijwilliger is ze dan ook vaak op de club te vinden. Dat zorgt soms voor wat uitdagingen, maar is volgens Schwering vooral erg leuk!

Lees haar verhaal
Marc Bosboom

Bij tennisvereniging LTVL uit Lelystad is het helpen van elkaar een vanzelfsprekendheid. Toch moet ook hier een groep vrijwilligers ervoor zorgen dat er projecten worden aan geslingerd. Eenmaal op gang, dan doet de hele club mee. Bestuurslid Marc Bosboom: “Je kunt mij niet blijer maken dan wanneer er een groep blije kindjes met een grote glimlach van de baan afkomen.”

Lees zijn verhaal
Erwin Veenendaal

Opgericht, uitgebouwd en vol passie wordt rugbyclub Bulldogs Almere gerund door vrijwilligers. Een club die na de verhuizing vanuit Almere Haven tot zijn volle potentie uitgroeide dankzij een prachtige accommodatie op het Fanny Blankers Koen sportpark. Maar ook dankzij de vele vrijwilligers die wekelijks op de club komen.

Lees zijn verhaal
Roy Philip

Challenge Almere is het uithangbord van de triathlon sport in Flevoland. Dit immens grote sportevenement vergt veel van de organisatie die kan niet functioneren zonder vrijwilligers. Daarom extra aandacht voor de grote groep mensen die jaarlijks de triatlon van Almere mogelijk maken. Roy Philip, manager horeca bij de Challenge Almere: “Het is belangrijk om goed voor je vrijwilligers te zorgen, zodat ze ook terug blijven komen.”

Lees zijn verhaal

Taakie

Taakie is de digitale assistent vrijwilligers die het werven van vrijwilligers leuker én makkelijker maakt en aansluit bij de zogeheten ‘’moderne vrijwilliger’’. De moderne vrijwilliger heeft weinig tijd, wil zich inzetten op basis van zijn of haar kwaliteiten en wil last-minute kunnen reageren.

Taakie haakt hierop in door middels een vragenlijst erachter te komen wat het profiel van de vrijwilliger is en wat zijn/haar persoonlijke wens en behoefte is ten aanzien van vrijwilligerswerk. Door middel van de antwoorden leert het systeem (en dus de sportvereniging) de vrijwilliger beter kennen. Met een snelle en passende vrijwilligersmatch via WhatsApp zorgt Taakie ervoor dat taken binnen jouw vereniging snel worden ingevuld, zonder gedoe. Wil je meer over Taakie weten, neem dan eens een kijkje op de website, https://taakie.nl/,  of stuur ons een mail, info@sportflevo.nl