Sportservice Flevoland

Ondersteuning aangepast sportaanbod

Opzetten of versterken sportaanbod
Bij het opzetten van nieuw sportaanbod komt veel kijken: Is de accommodatie geschikt? Is mijn kader voldoende geschoold en, niet onbelangrijk, waar kan ik mijn doelgroep vinden? In de provincie willen wij graag de sportmogelijkheden en participatie voor mensen met een beperking vergroten. Hierbij maken we gebruik van de bestaande sportinfrastructuur zoals sportbedrijven, bonden, sportverenigingen, accommodaties en buurtsportcoaches. Het heeft onze voorkeur het aangepast sporten te integreren in het reguliere sportaanbod: “Regulier waar het kan en aangepast waar het moet.” Wij bieden ondersteuning bij onder andere subsidieaanvragen, sport- en beleefdagen in de gemeenten, kennisontwikkeling door inzet van cursussen en het toegankelijk maken van evenementen zoals de Triathlon4All. Maar ook bij projecten zoals Super COOL! en de Special Olympics Regionale Spelen.

Special Olympics Almere

Special Olympics Almere maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren. Dit door middel van het organiseren van sportevenementen waar sporters met een verstandelijke beperking uit verschillende regio’s het tegen elkaar opnemen. Deze dag staat niet alleen in het teken van aangepast sporten, maar is ook een bijzonder dagje uit: naast de wedstrijdsporten kunnen deelnemers én toeschouwers ook andere sporten uitproberen in het pauzeprogramma.

Special Olympics Almere vonden in 2019 plaats op 2 en 3 november in het Topsportcentrum Almere.

Triathlon4All

Bij triathlon denken mensen vaak aan de hele afstand en de afgetrainde atleten die daaraan meedoen. Maar de triathlonsport is veel breder dan dat. En, iedereen kan meedoen. Met Triathlon4all zetten de Flevolandse triathlons zich in de sport toegankelijk te maken voor iedereen.

De Triathlon4All bestaat uit twee recreatieve onderdelen: de Senioren Triathlon voor 55+ers en de No-Limit Triathlon voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij beide onderdelen wordt gezwommen in een zwembad, als groep gefietst over openbare fietspaden en als groep gewandeld. Vaak is er tussendoor een pauze met lunch. Men kan dus niet winnen en het samen volbrengen van de uitdaging staat voorop. Er worden Triathlon4All onderdelen georganiseerd in Almere, Zeewolde, Noordoostpolder en Urk.

Hulp of ondersteuning nodig?

Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Wij helpen u graag op weg!