Sportservice Flevoland

Skatepark tour Own the Spot

Skatepark tour Own the Spot

Sportservice Flevoland organiseert jaarlijks een skateparktour langs de Flevolandse gemeenten. Skaten is en blijft een populaire sport onder de jeugd. Skateboarden is inmiddels zelfs toegevoegd aan het olympische programma! Own the Spot vindt plaats in de periode juni tot en met september. Sportservice Flevoland coördineert de events Flevoland breed. De lokale sport- en welzijnsorganisaties zorgen – samen met jongeren – voor de organisatie. Door middel van Own the Spot willen wij:

  • Jongeren participeren
  • De beeldvorming van ‘hangjongeren’ op de Flevolandse skateparken veranderen
  • Jongeren uit verschillende gemeenten met elkaar in contact brengen
  • Urban sports in Flevoland promoten

Agenda 2024

  • Zaterdag 1 juni om 12.00 uur – Almere
  • Zondag 23 juni om 12.00 uur – Swifterbant
  • Zondag 14 juli om 12.00 uur – Emmeloord
  • Donderdag 25 juli om 17.00 uur – Lelystad

Inschrijven gaat vanaf dit jaar per event en is niet meer verplicht. Inschrijven wordt wel erg gewaardeerd. Op die manier weet de organisatie ongeveer hoeveel mensen ze kunnen verwachten.

Wil je op de hoogte blijven van de komende events? Vergeet dan niet het (hou me op de hoogte) vinkje bij het inschrijven aan te vinken.

De tour

Alle events bestaan uit een wedstrijd waarbij de belangrijkste obstacles gehit worden. Het wedstrijdelement is vrijwel in elke gemeente hetzelfde voor skateboarder, steppers, inlineskaters en BMX’ers. Tijdens de events zijn een DJ en speaker aanwezig. De speaker zorgt voor het commentaar en praat het event aan elkaar. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op Facebook en Instagram.

Spelregels

De rider met de beste tricks op een van te voren bepaald obstakel, ‘hit’ het obstakel en wordt beloond met toffe prijsjes. Er zijn verschillende categorieën voor skateboarders, steppers en bmx’ers/inline skaters. Dit wordt vervolgens gedaan op meerdere obstakels in het skatepark. Per event krijgen de beste tien deelnemers punten en verzamelen daarmee maximaal tien punten per event. Deze punten tellen mee voor de finale. De beste vijf deelnemers per event krijgen naast de punten ook leuke goodies en geldprijzen tot en met €250,-. Zowel ervaren, maar zeker ook beginnende riders maken kans op de (geld)prijzen. Tijdens de finale wordt een Flevolandse top samengesteld.

Deelname

Deelname is gratis en voor eigen risico. Het wordt gewaardeerd als je je van tevoren inschrijft, maar het is niet verplicht.

Bij inschrijving wordt aan de deelnemers toestemming gevraagd voor het (online) publiceren van uitslagen, foto’s en dergelijke. Klik hier voor verdere informatie over de privacywetgeving.

Altijd al eens willen skaten?

Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om te steppen of skateboarden? Dat komt goed uit! Bij elk event kan je een aantal steps en skateboards lenen/gebruiken. Ook is er voldoende beschermend materiaal mee, voor het geval je komt te vallen. Dus heb je altijd al eens willen weten hoe het is om op een skateboard of step te staan? Kom dan een kijkje nemen bij de Own the Spot events!

Samenwerking

Own the Spot wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Flevoland en in samenwerking met:

Partners

Wij zijn heel blij met de partners die zich (ook) dit jaar aan Own the Spot verbonden hebben: