Sportservice Flevoland

SKEET Almere

Wil jij leren skateboarden of stuntsteppen? Of heb je de basis onder de knie en wil je een stap verder? SKEET helpt je verder ongeacht je niveau en leeftijd! Je maakt nieuwe vrienden en wordt onderdeel van onze community waarbij je alle ruimte krijgt om jezelf te zijn

Rebecca Sotthewes, mede-eigenaar SKEET aan het woord: “Het is 7 juli 2021. Onze oudste zoon Stev is jarig en krijgt van ons zijn eerste skateboard, onder het mom van ‘ga maar lekker buiten spelen’. Diezelfde dag nog zien we het ‘skateboarder-syndroom’ door zijn aderen gieren en weten we; wij gaan nog heel veel uren doorbrengen op deze betonnen speeltuin. 

In augustus 2022 opent een nieuw outdoor skatepark in het Beatrixpark in Almere. We zijn al even op zoek naar skateboard les, maar in Almere is daar geen aanbod voor. Bart (mijn man) en ik kijken elkaar aan en weten, dit kan het wel eens zijn. Al jaren passeren verschillende potentiële ondernemingen de revue. Iets extra’s, naast onze bestaande banen. Zou dit het kunnen zijn? 

We besluiten in contact te komen met de kinderen en volwassenen op het skatepark, die we steeds beter leren kennen. Veel volwassen skateboarders geven aan best graag les te willen geven, maar geen idee te hebben van -of geen zin te hebben in- het runnen van een eigen onderneming. Veel kinderen roepen; ‘als er lessen komen, ben ik jullie eerste leerling!’. 

En zo gebeurde het dat we in januari 2023 onze onderneming SKEET zijn gestart. Een skateschool in skateboarden en stuntsteppen, van maart tot en met oktober, op het skatepark in het Beatrixpark in Almere. We begonnen in maart 2023 met 12 kinderen en 3 lessen, inmiddels zijn dit 40 kids en 10 lessen in de week! De coaches die lesgeven zijn veelal contacten die we hebben opgedaan op het skatepark. Naast een EHBO-diploma hebben een aantal ook een trainerscursus gevolgd, of ze volgen een sportopleiding. 

SKEET geeft skateboardlessen op dinsdag en vrijdag voor beginners, gevorderden en sinds kort ook voor volwassenen. Op woensdag zijn de steplessen, verdeeld over een beginnersgroep en een gevorderden groep. De minimale leeftijd ligt rond de 6 jaar, een maximale leeftijd hebben we niet!” 

Ben je nieuwsgierig geworden? 

Volg SKEET op Facebook of Instagram (@skeetalmere) of neem een kijkje op de website en vraag een gratis proefles aan!  www.skeetalmere.nl 

Wie weet tot snel!