Sportservice Flevoland

Trail Crew Flevoland

Trail Crew Flevoland

De Flevolandse routebouwers hebben de afgelopen tien jaar unieke mountainbikeroutes uit de poldergrond gestampt. Pionieren mag je het wel noemen. De Flevolandse bossen zijn nog relatief jong en dus zijn de mogelijkheden (bijna) oneindig. Dat maakt dit vrijwilligerswerk leuk! Lees hieronder bijvoorbeeld waarom Maarten Post graag op zijn vrije ochtend met zijn hondje het bos in gaat om de route van Urk bij te houden. Waarom Gert Jan Straatsma en zijn vrouw elke maand een uitgebreide lunch voorschoten aan de vrijwilligersgroep van Zeewolde. En hoe Hendrik-Jan Roest en zijn collega vrijwilligers door middel van slimme samenwerkingen een unieke route door het Roggebotzand bij Dronten hebben aangelegd.

Heb je vragen of wil je zelf als vrijwilliger aan de slag op een van de Flevolandse mountainbikeroutes? Stuur dan een mail aan info@sportflevo.nl zodat wij je in contact kunnen brengen met de routebouwers in jouw gemeente.

Maarten Post

Bijna wekelijks gaat vrijwilliger Maarten Post samen met hond Ringo naar het Urkerbos om aan ‘zijn’ mountainbikeroute te werken. Op eigen tempo, wanneer het hem uitkomt. “In het bos zie je de seizoenen komen en gaan. Het is genieten van de schepping.”

Zijn verhaal
Hendrik-Jan Roest

Met een flinke dosis lef, creativiteit en Flevolandse pioniersgeest heeft de stichting Roggebotzand een route in de polder aangelegd die nationaal geroemd wordt door MTB-experts. Voorzitter Hendrik-Jan Roest vertelt over zijn passie voor de route en hoe je tienduizenden mountainbikers naar de polder lokt.

Zijn verhaal
Gert Jan Straatsma

Zonder vrijwilligers geen route. Dat is het credo van Gert Jan Straatsma, voorzitter van de stichting MTB Zeewolde. Hij vertelt over de passie het werken aan ‘zijn’ route en over het succes van de onderhoudsploeg. Deze wordt gedreven door een harde kern van acht betrokken vrijwilligers, waartoe Gert Jan uiteraard ook zelf behoort.

Zijn verhaal