Sportservice Flevoland

Havenroute Waterloopbos - Noordoostpolder

Havenroute Waterloopbos - Noordoostpolder

Bewegen in de openbare ruimte is de afgelopen jaren toegenomen. De provincie Flevoland heeft sporters veel te bieden vanwege haar prachtige natuur, ruim opgezette woonkernen en goede infrastructuur. Samen met een aantal partners waaronder gemeenten, sportaanbieders, bonden, toerisme en recreatieorganisaties hebben we een top 10 van wandelroutes samengesteld. Een aantal routes lichten wij graag extra uit. De wandelroute door het Waterloopbos is hier één van! Deze unieke wandelroute, voor jong én oud, brengt je langs een aantal bijzondere plekken.

De havenroute neemt je mee door het Waterloopbos langs een groot aantal waterloopkundige modellen. Vanaf begin jaren vijftig is hier door het Waterloopkundig Laboratorium onderzoek gedaan naar onder meer de haven van Rotterdam, de Libische oliehaven en de Maasvlakte.

Route
De wandeling is ongeveer 3,5 kilometer lang. Je start bij Paviljoen Het ProefLab en volgt de witte pijlen. De interactieve kaart van de route is te vinden op de site van Visit Flevoland.

Bezienswaardigheden
Wanneer je de route volgt, kom je langs een tiental interessante punten. Bij ieder punt staan borden met uitleg. Wil je op voorhand al meer weten over de onderstaande bezienswaardigheden? Neem dan eens een kijkje op de webpagina van De Natuurmonumenten.

  1. Paviljoen Het Proeflab
  2. Deltawerk
  3. Onderzoek voor de haven in IJmuiden
  4. Rotterdamse restanten
  5. Dieren en planten
  6.  Sitkasparren
  7. Onderzoek voor de oliehaven Marsha-El-Brega
  8. Onderzoek naar de haven van Bangkok
  9. Verschil in waterhoogte
  10. Golfbak