Sportservice Flevoland

Markerwadden route - Lelystad

Markerwadden route - Lelystad

Bewegen in de openbare ruimte is de afgelopen jaren toegenomen. De provincie Flevoland heeft sporters veel te bieden vanwege haar prachtige natuur, ruim opgezette woonkernen en goede infrastructuur. Samen met een aantal partners waaronder gemeenten, sportaanbieders, bonden, toerisme en recreatieorganisaties hebben we een top 10 van wandelroutes samengesteld. Een aantal routes lichten wij graag uit. Eén van de routes die wij extra aandacht willen geven is de wandelroute op de Markerwadden. Aan de hand van deze route kan je het nieuwste stukje Nederland ontdekken. Wie wil dat nou niet?!

De Markerwadden zijn een leefgebied voor planten, insecten, vissen en vogels waar je zelf doorheen kan wandelen. Je komt onder andere langs het nieuwe strand en  vogelkijkplekken. Ook niet gek, want alles is nieuw op deze natuureilanden. En dat zijn nu dus dingen die je zelf kunt ontdekken. Deze route is een echte ontdekkingsreis over vlonderpaden, zandige en moerassige stukken. Met vogels die je ziet vliegen, weg van alle hectiek. Als je niet genoeg kan krijgen van de natuur en de vogels, ga dan naar (één van de) drie vogelkijkhutten en geniet rustig van alles wat er om je heen gebeurt.

Route
De route is toegankelijk voor mensen met een beperking. De uitkijkpunten zijn echter beperkt toegankelijk. Honden zijn toegestaan tot uitkijktoren de Steltloper, mits aangelijnd.

De interactieve kaart is te vinden op de site van Visit Flevoland.

Bezienswaardigheden

  1. Strand
  2. Uitkijktoren Steltloper
  3. Vogelkijkhut Lepelaar
  4. Noordstrand
  5. Vogelkijkhut Duikeend