Sportservice Flevoland

Struinen door het Horsterwold

Struinen door het Horsterwold

Bewegen in de openbare ruimte is de afgelopen jaren toegenomen. De provincie Flevoland heeft sporters veel te bieden vanwege haar prachtige natuur, ruim opgezette woonkernen en goede infrastructuur. Samen met een aantal partners waaronder gemeenten, sportaanbieders, bonden, toerisme en recreatieorganisaties hebben we een top 10 van wandelroutes samengesteld. Een aantal routes lichten wij graag extra uit. Dit boswachterpad ‘Struinen door het Horsterwold” is een van deze routes. 

Deze wandeling brengt je langs een verscheidenheid aan landschappen. Van open weidelandschappen tot mooie bossen.

Route

De route start bij de parkeerplaats aan de Flediteweg (de zwarte stip) en gaat dan langs de Groenewoudse tocht naar het zuiden om vervolgens af te buigen naar de Bingelweg, een voormalige beheersweg. Daarna volg je de weg naar het noorden en kom je via het slenkgebied en de Grote Weide bij de Horsterberg uit. Vanaf daar gaat de route door het bos richting het oosten terug naar het startpunt. De route en de bijzonderheden zijn te downloaden op de website van Staatsbosbeheer.

Het wandelpad is half verhard en niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Honden zijn niet toegestaan en gedurende de winterperiode is het erg nat. Daarom is het zeker in de winterperiode aanbevolen om laarzen aan te trekken.

Tip: Het is handig om de route als GPX op te slaan.