Sportservice Flevoland

Uitgelichte routes

Naast de routes die te vinden zijn op onze top-10 lijstjes, zijn er nog een heel aantal andere unieke Flevolandse routes die je eigenlijk niet mag missen. Elke maand besteden wij daarom extra aandacht aan mooie Flevolandse sport- en beweegroutes. Dat kan gaan om bijvoorbeeld fiets-, wandel, step-, sup- of kanoroutes.

Rondje Weerwater

QR-Fit

Loop of ren jij altijd een rondje langs het Weerwater in Almere? Pak dan voor de afwisseling eens de app van QR-fit erbij! Met deze app kan je de bordjes met een QR-code langs de route scannen. Deze codes zijn gekoppeld aan verschillende oefeningen die je daar op dat moment kan doen. Er is een lange route (7 km) en korte route (5 km) beschikbaar. Download de app en kom in beweging!

Vissen op het droge

Geocaching

Ken jij de wandelroute Vissen op het droge bij Urk al? Dit is niet zomaar een route. Deze route volg je namelijk met de app Geocaching. Laat je hersens kraken terwijl je opzoek gaat naar de ‘schat’. Bekijk de route in de app en trek eropuit!

Suproute Nijkerkernauw

Het mooie weer komt eraan. Tijd voor een heerlijke wandeling langs het strand, een watergevecht in de tuin of juist een heerlijk rondje suppen! Ken je de suproute op het Nijkerkernauw al? Deze route is perfect voor zowel beginners als gevorderden. Zelf geen sup? Geen probleem. Je kan er bij de Eemhof Watersport & Beachclub een huren.

Je ontdekt de route door op onderstaande button te klikken.

Rondje bovenwater op de step

Deze route heeft een aantal unieke eigenschappen. Zo is de route gevarieerd, informatief en voor ieder niveau geschikt. Je rijdt een stukje door het jongste Nationaal Park van Nederland, het NieuwLand en langs het oudste deel van Lelystad, het werkeiland. Bij de Noordersluis voel je wat het betekent om onder zeespiegelniveau te wonen. Ik kan je van alles vertellen over de route en de omgeving, maar je kunt ook gewoon je step pakken en gáán. Wil je de route rijden met iemand die geen step heeft, dan kun je bij Steppin Lelystad een step huren. Je kunt ook altijd contact opnemen voor meer informatie.
Afhankelijk van de gewenste moeilijkheidsgraad rijd je de route linksom of rechtsom. De route is eenvoudig uit te breiden met een paar interessante extra afslagen. Hier is de makkelijke route uitgewerkt.

Kinderroute Lelystad

De kinderroute is onderdeel van de MTB-route Lelystad. Vanaf de parkeerplaats aan de Zuigerplasdreef rijd je meteen de route op en begint het plezier! De route bevat diverse mooie singletracks, redelijk wat kleine hoogteverschil, twee technische hekovergangen en een aantal nieuw aangelegde bochtige tracks van betongranulaat waardoor de Kinderroute door het Zuigerplasbos het hele jaar super te rijden is. En, kinderen hebben hier voorrang!

Indoor mountainbikeroutes

Heb je alle mountainbikeroutes buiten al gehad? Probeer de Indoor Mountainbike routes in Almere dan eens. Deze plek is ideaal om als beginner te leren fietsen met een mountainbike, maar er is ook genoeg te doen voor de expert. De routes hebben verschillende niveaus waardoor iedereen zijn eigen uitdaging kan vinden.

Omloop Flevoland

Fiets over het grootste kunstmatige eiland ter wereld en geniet van prachtige vergezichten, historische dijken en de nieuwe natuur van de Oostvaardersplassen, De Grote Trap en het Horsterwold. De route begint op Sportpark Schouw in Lelystad en brengt u ook over de Knardijk, die vroeger het ‘oude land’ verbond met de Oostvaardersplassen. Via de Lepelaars- en Noorderplassen en het Von Draispad gaat de route verder naar de Vogelweg. Vanaf daar leidt De Grote Trap je door het glooiende met typische polderiaanse vergezichten en ontmoet je hereford koeien. De Grote Trap eindigt in het Horsterwold, ‘s lands grootste aaneengesloten loofbomenbos, waarna je de Knardijk opgaat voor een prachtig zicht op Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Ga er op uit en geniet van deze prachtige route!

Tulpenroute

De Tulpenroute Flevoland is terug met kleurrijke bloemenvelden en spannende fietsroutes! Van 15 april tot en met 7 mei kun je de tulpenpracht bewonderen in de omgeving van Dronten, Swifterbant, Lelystad en Zeewolde. Mis dit jaarlijkse bloemenfeest niet! Zet je helm op en maak je klaar voor een unieke en kleurrijke fietservaring!

Steppen door de gemeentebossen Lelystad

In samenwerking met Steppin Lelystad hebben we een aantal steproutes ontwikkeld. Niet alleen in Lelystad, maar ook in andere delen van de provinice. Aan de hand van deze routes kan je sportend en/of bewegend een deel van de mooie omgeving in Flevoland ontdekken. Deze route brengt je al steppend door de gemeentebossen in Lelystad. Het Gelderse Hout, het Oostrandbos en de Overijsselse Hout (ook wel Paardenbos genoemd) zijn een onderdeel van de gemeentebossen. Voor deze route starten we bij de parkeerplaats van het Gelderse Hout. De route brengt je lans zeker drie mooie bezienswaardigheden: “t Henkepad, de mountainbike route in Lelystad en het Oostrandpark. Heb je de smaak te pakken en is de 7km lange route niet uitdagend genoeg? Probeer dan eens de route van 9km.

Steppen door het Harderbos

In samenwerking met Steppin Lelystad hebben we een aantal steproutes ontwikkeld. Niet alleen in Lelystad, maar ook in andere delen van de provinice. Aan de hand van deze routes kan je sportend en/of bewegend een deel van de mooie omgeving in Flevoland ontdekken. Deze route brengt je al steppend door het Harderbos. Langs de route zijn zeker drie bezienswaardigheden te vinden. Zo kom je lang het pannenkokenhuis Hans & Grietje. Als je mazzel hebt kom je de bever tegen en tot slot kom je langs de avonturenroute, die speciaal ontwikkeld is voor gezinnen. Is de 8km lange route niet uitdagend genoeg? Probeer dan eens de route van 10km.

Rondje Schokland op de step

In samenwerking met Steppin Lelystad hebben we een aantal steproutes ontwikkeld. Niet alleen in Lelystad, maar ook in andere delen van de provinice. Aan de hand van deze routes kan je sportend en/of bewegend een deel van de mooie omgeving in Flevoland ontdekken. Deze route brengt je al steppend over het voormalig eiland Schokland. Een archeologisch monument vol bijzondere bodemschatten. Een plek tussen land en water, waar eeuwenlang mensen woonden. Er zijn twee routes. Een route is 6.5 km. Wil je liever wat meer zien? Volg dan de route van 9.5 km.

Zuigerplasbos op de step

In samenwerking met Steppin Lelystad hebben we een aantal steproutes ontwikkeld. Niet alleen in Lelystad, maar ook in andere delen van de provinice. Aan de hand van deze routes kan je sportend en/of bewegend een deel van de mooie omgeving in Flevoland ontdekken. Deze route brengt je al steppend door het zuigerplasbos. Je komt o.a. langs de paardenvallei, het belevenissenbos en de mountainbike route. De route is 4.5 km lang. Heb je de smaak te pakken en wil je net wat verder? Volg dan de route van 5.5 km.

Flevolandse steproutes

In samenwerking met Steppin Lelystad hebben we een aantal unieke Flevolandse steproutes ontwikkeld. Steppen is een leuke manier om Flevoland op een sportieve (en actieve) manier te ontdekken. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je gezondheid. De brochure met steproutes is via onderstaande link te downloaden.

Zo goed als elke route heeft een lange en een korte versie. Heb je nog geen step óf volg je liever eerst een training. Neem dan gerust contact op met Steppin Lelystad.

De routes zijn als gpx-bestand te downloaden. Wil je weten met welke apps je een gpx-bestand kan openen? Neem dan hier eens een kijkje.