Sportservice Flevoland

Nieuws

Lelystad in teken van de Vrijwilliger in de sport

Datum:

Steeds meer sportaanbieders hebben moeite met het vinden en vasthouden van vrijwilligers. Vrijwilligerscentrales kunnen hulp bieden. Iedere gemeente in Flevoland heeft een eigen vrijwilligerscentrale, die zich ook steeds meer richt op vrijwilligers in de sport.

Om de vrijwilligerscentrale onder de aandacht te brengen van zowel potentiĆ«le vrijwilligers als verenigingen, start Vrijwilligerscentrale Lelystad op 8 mei een campagne. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen best vrijwilligerswerk willen doen, alleen zijn ze vaak niet op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn. En aan de andere kant geven verenigingen aan dat zij de taken binnen hun vereniging niet op kunnen vullen. Hoogste tijd dus om deze twee bij elkaar te brengen. En dat kan bij de Vrijwilligerscentrale Lelystad. Er is een speciale pagina ingericht voor vrijwilligerstaken in de sport waar vraag en aanbod elkaar kan vinden, Sport – Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad (vrijwilligerslelystad.nl)

Van 8 tot en met 24 mei zul je op Facebook dagelijks sport gerelateerde hulpvragen voorbij zien komen, komt er een advertorial in de Flevopost met vier interviews met vrijwilligers uit Lelystad en wordt er een online campagne uitgezet via het Mediahuis. Kortom, de komende weken staat Lelystad in het teken van de Vrijwilliger in de sport! Dus, ben jij een sportvereniging en heb jij taken waarvoor jij wel een vrijwilliger zou kunnen gebruiken of ben jij die vrijwilliger die graag wil helpen? Neem dan eens een kijkje op Sport – Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad (vrijwilligerslelystad.nl).

En ben je nieuwsgierig naar de verhalen van de vrijwilligers?  Klik dan hier.