Sportservice Flevoland

Nieuws

Skateparktour Own the Spot 2024

Datum:

De spanning stijgt voor skateboarders, inliners, BMX’ers en steppers, want de Skateparktour Own the Spot 2024 begint haar reis in Almere. De eerste van de vier geplande events vindt plaats op zaterdag 1 juni, tijdens de Urban Sports Games op 1 en 2 juni. Er wordt een pop-up skatepark gebouwd op de Esplanade in Almere. Hierdoor wordt Own the Spot een integraal onderdeel van de Urban Sports Games en kunnen deelnemers in contact komen met een scala aan andere urban sportactiviteiten. De tour voor skateboarders, inliners, BMX’ers en steppers gaat dit jaar langs vier Flevolandse skateparken. Na de kick-off in Almere vinden er in de maanden juni en juli nog drie events plaats. De finale vindt dit jaar plaats in Lelystad.

De urban sport scene is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Volgens het Nationaal Sportonderzoek beoefende 15% van de Nederlandse bevolking van 16 t/m 79 jaar in 2023 één of meerdere vormen van urban sports. Van de 16 t/m 19-jarigen beoefende bijna de helft (44%) in 2023 wel eens één of meerdere vormen van urban sports. Reden genoeg om ook dit jaar weer in te zetten op urban sport events als Own the Spot!

De organisatie is verheugd dat er dit jaar vier events op de planning staan. Dit benadrukt populariteit van urban sports, waarbij de organisatie in samenwerking met diverse partijen bezoekers via side-events kennis laat maken met urban sport en cultuur. Urban sport en cultuur zijn namelijk sterk met elkaar verweven. Bezoekers van de events krijgen ook de kans om gratis een step of skateboard te lenen, inclusief beschermers, om zelf te ervaren hoe het is om op een step of skateboard te staan.

Alle events bestaan uit een wedstrijd waarbij de deelnemers hun beste tricks laten zien op verschillende obstakels in het skatepark. De skateparktour is voor zowel beginnende als ervaren deelnemers. Iedereen kan mooie prijzen winnen: van kleine gadgets tot bijvoorbeeld een step of skateboard. Met behulp van onze partners: Samcity, Chilli, Vokul, SD Scooters, Sportimex Benelux, Dumpstijl Harderwijk en Skeer skateboards heeft de organisatie een aantal mooie prijzen te verdelen. De twee events waar je als deelnemer het hoogste aantal punten haalt, vormen samen met de finale in Almere de totaalscore van de skateparktour. De overall top drie ontvangt mooie geldprijzen.

Agenda

Deelname aan de skateparktour is gratis. Vooraf inschrijven is niet verplicht, maar wel wenselijk. Kijk voor meer informatie op www.sportflevo.nl/ownthespot

  • Zaterdag 1 juni om 13:00 uur – Almere – Esplanade 
  • Zondag 23 juni om 13:00 uur – Swifterbant – de Greente
  • Zondag 14 juli om 12:00uur – Emmeloord – Nagelerweg
  • Donderdagavond 25 juli – Lelystad – Zilverpark

Organisatie

De organisatie waardeert de lokale samenwerking en de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Ook dit jaar helpen zij met het tot een succes maken van de skateparktour. Own the Spot Flevoland wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Flevoland en georganiseerd in samenwerking met de gemeenten, lokale sport- en welzijnsorganisaties en Sportservice Flevoland.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen door onze fanpage te liken op www.facebook.com/ownthespot of volg ons op Instagram via www.instagram.com/own_thespot.