Sportservice Flevoland

15e Tulpen Classic 2024

20aprDe hele dag15e Tulpen Classic 2024Short description

Details

Zaterdag 22 april organiseren wij voor de 15e maal de Tulpen Classic, een tocht die zijn oorsprong vond in de polder en jarenlang samen met een naburige club werd georganiseerd. Dit jaar doen we het alleen, we hopen er weer een prachtig happening van te maken, we fietsen voornamelijk door gemeente Noordoostpolder en doen ook de provincie Overijssel aan.

Voor uw inschrijfgeld krijgt u een consumptiemuntje, deze kunt u na de tocht weer inleveren en ontvangt u een pastamaaltijd.

De tocht begint op Urk, we parkeren de auto’s op het haven terrein, hier kan je de hele dag gratis parkeren. Er zal een gastheer/vrouw in de ochtend aanwezig zijn, om u te verwelkomen en u van de laatste info te voorzien. Voor de exacte locatie zie: start locatie. We hebben ons inschrijf locatie gevestigd in het strandpaviljoen aan de Staverse kade, dit is 800 meter fietsen vanaf het parkeerterrein.

De tocht voert vanaf Urk direct langs een aantal tulpenvelden, we slingeren allengs door de polder via Nagele, Ens richting oude land, we komen hier geen tulpen meer tegen, maar des te meer waterpartijen. De route zal zich daar splitsen in een 105km en een 130km gedeelte. Beide routes komen uit in Blokzijl, waar na een aantal kilometers koers wordt gezet naar de Weerribben, dit is een nationaal natuurpark dat is ontstaan door afgravingen in het verleden.
Rustpunt is in Ossenzijl bij eetcafé de Driemusketiers. Na de rust, vervolgt de route zich naast riviertje de Lende richting Kuinre , na dit plaatsje duiken we de polder weer in. Hier komen we de tulpenvelden weer tegen, hier kunt u volop genieten van de verschillende kleurenpallet. Na Bant en Espel komt u op de dijk terecht en ziet u de laatste 3 kilometer de vuurtoren van Urk al liggen. In het strandpaviljoen, kunt u dan nagenieten van uw pastamaaltijd en een drankje.

We starten tussen 8:00 en 11:00uur, kijk goed wanneer u start, de verschillende afstanden hebben verschillende starttijden. De route is niet gepijld, je fietst aan de hand van gpx bestand en navigatie op de fiets. Dit bespaart ons als club veel tijd.

De 70 km gaat volledig door de polder, deze gaat een groot gedeelte gelijk op met de andere routes maar zal bij Ens afbuigen richting Emmeloord om bij Bant, weer aan te sluiten bij de 105.

Meer

Locatie

Parkeerlocatie Haven

J. Schipperskade, 8321 EH

Other Events

Tijd

04/20/2024 De hele dag(GMT+02:00)

Routebeschrijving