Sportservice Flevoland

SlooOW marathon en recreatieve natuurloop

11mei10:0013:00SlooOW marathon en recreatieve natuurloop

Details

Deze natuurloop en marathon lopen door de ongerepte natuur van de Oostvaardersplassen tussen Lelystad en Almere en wordt dit jaar voor de 14e keer gehouden. De organisatie is in handen van Roparunteam Flevoland. De opbrengst komt volledig ten goede aan Stichting Roparun.

De natuurloop bestaat uit 3 onderdelen. De kidsrun over een afstand van 2 km, een natuurloop over 5 of 10 km en een volledige natuurmarathon. Geheel in tegenstelling tot de tendens van groeiende deelnemersaantallen bij veel marathons, wil de SlooOW Natuurmarathon kleinschalig en eenvoudig blijven met een maximum van 75 teams. De SlooOW Natuurmarathon laat zich dus zeker niet kenmerken door entertainment, verzorgingsposten en ander vermaak op het parcours. Maar dat is ook niet nodig, want iedere deelnemer mag 42 kilometer lang een persoonlijke verzorger meenemen op de fiets.

Lopers die de afstand wel heel lang vinden hebben de mogelijkheid om deze marathon als duo te volbrengen; loper en fietser ‘ verdelen’ dan de afstand en lopen bij toerbeurt een zelf te bepalen aantal kilometers. Al met al levert dit een gemêleerd gezelschap op bij de start om 10 uur ’s ochtend bij watersportvereniging Het Bovenwater aan de Uilenweg (naast camping ’t Oppertje).

Meer

Locatie

Watersportvereniging Bovenwater

Uilenweg 15

Other Events

Tijd

05/11/2024 10:00 - 13:00(GMT+02:00)

Organisatie

Roparun Flevoland

Het evenement Roparun is voortgekomen uit een weddenschap tussen twee atleten begin jaren ‘90. Zij renden met een aantal teams van Rotterdam naar Parijs, vandaar de naam. De doelstelling was vanaf dag één: het ophalen van geld voor een goed doel. Team 197 is team Flevoland.

Lees meer

Routebeschrijving