Sportservice Flevoland

Sportcafé Almere

13febr16:1522:00Sportcafé AlmereShort description

Details

De gemeente Almere organiseert 3 keer per jaar het Sportcafé. Dat is een informele bijeenkomst over actuele thema’s voor onder meer sportverenigingen en sportorganisaties uit Almere. Kom in contact met andere sportbestuurders, sportvrijwilligers, sportorganisaties, buurtsportcoaches en lokale politiek.

Dinsdag 13 februari organiseert de gemeente Almere het eerste Sportcafé van 2024. Een informele bijeenkomst voor alle Almeerse sportaanbieders, sportbestuurders, sportvrijwilligers, buurtsportcoaches en de lokale politiek.

Deze editie van het Sportcafé staat in het teken van het accomodatiebeleid: een belangrijk topic waarover we graag met jou in gesprek gaan. Waar denk jij aan bij accommodatiebeleid? Aan de stenen, de beheerskosten, een sluitende exploitatie, verduurzamingsopgave? Allemaal belangrijke aspecten. Focus tijdens deze sessie zijn de gebruikers; sportaanbieders en inwoners die gebruik maken van de gymzalen, sportzaal en sporthallen. Wat vinden jullie belangrijk? Wat gaat goed? En wat kan beter? Deze input is voor ons van groot belang bij de ontwikkeling van het accommodatiebeleid.  

Traditiegetrouw wordt het Sportcafé geopend door wethouder sport, René Peeters. We zetten deze avond ook een spotlight op de nieuwe Buurtsportcoaches van Almere. Tijdens het Sportcafé kun je kennis met ze maken en ervaren wat zij voor jou kunnen betekenen. De avond sluiten we af met een netwerkborrel waar volop gelegenheid is om andere Almeerse sportprofessionals en -liefhebbers te spreken. 

We hopen op veel nieuwe ontmoetingen en inspirerende gesprekken. 

Aanmelden Sportcafé

Programma Sportcafé 13 februari

Optioneel clinic Buurtsportcoach – FUN les 
Ben je benieuwd hoe een Buurtsportcoach de Almeerder in beweging brengt? En heb je zin om zelf even een uurtje in beweging te komen na een lange werkdag voor het sportcafé? Doe dan mee met de FUN les van de Buurtsportcoach van Talent in Opleiding. Sporten was nog nooit zo leuk!  

Roundnet is een dynamische en aantrekkelijke balsport waarbij 2 duo’s elkaar rond een minitrampoline met een balletje elkaar proberen te slim af te zijn. Roundnet wordt ook wel spikeball genoemd. Het is een sport op zichzelf maar ook heel geschikt voor verenigingen als aanvulling op de trainingen (in het kader van ASM).

Roundnet is namelijk een ‘skillspel’: je leert de balbaan goed inschatten, traint je reactiesnelheid en oefent oog-handcoördinatie. Daarnaast gaat het over samenwerken, tactisch zijn en behendigheid. Het is voor elk niveau geschikt en je maakt snel vooruitgang. Bovenal geeft het ontzettend veel plezier!

 • 16:15 uur   Ontvangst clinic  
 • 16:30 uur   Start clinic  
 • 17.30 uur   Einde clinic 

Hoofdprogramma 

 • 17:30 uur   Inloop en diner
 • 18:00 uur   Diner
 • 19.00 uur   Inleiding door wethouder René Peeters
 • 19.10 uur   Introductie buurtsportteam Almere
 • 19.30 uur   Accommodatiebeleid
 • 19.45 uur   Gesprektafels Accommodatiebeleid
 • 20.30 uur   Terugkoppeling gesprekstafels
 • 21:00 uur   Afsluitende borrel
 • 22:00 uur   Einde

Locatie: Topsportcentrum Almere, Pierre De Coubertinplein 4, 1362 LB Almere

Meer

Locatie

Topsportcentrum Almere

Pierre De Coubertinplein 4, 1362 LB Almere

Other Events

Tijd

02/13/2024 16:15 - 22:00(GMT+02:00)

Routebeschrijving