Sportservice Flevoland
advies en ondersteumomg

Resultaten Sportpeiling

Sportpeiling Sport en Openbare ruimte - september 2023

Sporten en bewegen in de openbare ruimte is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Ook Flevoland biedt volop ruimte om te sporten en bewegen in een beweegvriendelijke omgeving. Deze factsheet geeft een overzicht van het sport- en beweeggedrag van de Flevolander in de openbare ruimte.

Sportpeiling Sport & Media - augustus 2023

Op dit moment zitten we volgens de televisiewereld midden in de ‘sportzomer’. Grote sportwedstrijden zoals de Tour de France, WK vrouwenvoetbal, WK atletiek etc. staan op het programma. Maar ook ‘kleinere’ sportwedstrijden worden steeds vaker uitgezonden via verschillende kanalen. In samenwerking met KiekendiefPerspectief hebben wij 559 Flevolanders ondervraagd naar hun kijkgedrag met betrekking tot sport.

Sportpeiling Sport en Verkiezingen - maart 2023

Woensdag 15 maart vinden de verkiezingen van de Provinciale Staten plaats. Sportservice Flevoland is benieuwd hoe belangrijk Flevolanders de rol van sport & bewegen vinden tijdens deze verkiezingen. In samenwerking met KiekendiefPerspectief hebben wij een peiling gehouden onder 458 Flevolanders en inzicht gekregen in het belang van sport & bewegen van de Flevolanders tijdens de Provinciale Staten verkiezingen.

Sportpeiling Sport & Financiën - november 2022

Iedereen voelt de gevolgen van de hoge infatie in zijn/haar portemonnee. In het onderzoek dat wij samen met KiekendiefPerspektief in november onder Flevolanders hebben uitgezet waren wij vooral nieuwsgierig naar of de inflatie het sporgedrag (sportdeelname) van de Flevolander heeft beïnvloed én of men eventueel bereid is meer te betalen voor hun sport. De resultaten lees je in de factsheet.

Sportpeiling Sportthema's - september 2022

Aangezien wij ons richten op de ontwikkeling en uitvoering van het sportbeleid van de Provincie Flevoland, willen wij graag weten welke sportthema’s de Flevolander belangrijk vindt. Aan deze peiling, die wij in samenwerking met KiekendiefPerspectief hebben gehouden, hebben 402 Flevolanders van 18 jaar en ouder meegewerkt. Het meest in het oog springend is dat meer dan de helft van de deelnemers Sporten in de Openbare Ruimte in de top-3 hadden staan. Bekijk voor de volledige peiling het factsheet.

Sportpeiling Sport & Bewegen in de openbare ruimte - juli 2022

Bij de peiling Sport & Bewegen in de openbare ruimte hebben wij in samenwerking met KiekendiefPerspectief 435 Flevolanders ondervraagd over hun sport- en beweeggedrag in de openbare ruimte in Flevoland. De respons is goed verspreid over de gemeenten, leeftijd en geslacht. Eén van de uitkomsten is dat 76% van de Flevolanders die in de openbare ruimte sporten dat mede doen omdat zij genieten van het buiten zijn. Bekijk voor alle uitkomsten het factsheet

Sportpeiling Sport & Inclusie - april 2022

Sport is voor iedereen en iedereen moet mee kunnen doen aan sport. Sportaanbieders, sportorganisaties en partners zetten zich in om sport in Nederland inclusief te maken zodat iedere Nederlander kan sporten bij een club die bij hem of haar past. NOC*NSF lanceerde in 2021 de campagne ‘Wees Welkom in de Sport!’. Wij zijn benieuwd hoe inclusief Flevolanders hun sportvereniging vinden. Daarom hebben wij in samenwerking met KiekendiefPerspectief in maart een peiling verricht om dit te onderzoeken

Sportpeiling Sport & Corona - juni 2021

In juni is er in samenwerking met het Kiekendief Burgerpanel een peiling verricht onder 529 Flevolanders om te monitoren hoe Flevolanders zich mentaal en fysiek voelen tijdens de lockdown. Daarnaast is onderzocht of Flevolanders het lastig vonden de motivatie te vinden om te sporten en/of bewegen en of ze hun sportritme weer oppakken nu de lockdown voorbij is. Door een weging is het mogelijk om uitspraken te doen over Flevoland. Dezelfde vier vragen zijn ook landelijk gesteld zodat we een mooie vergelijking kunnen maken hoe Flevoland scoort t.o.v. Nederland.

Sportpeiling Sport & Politiek - maart 2021

Begin maart 2021 hebben wij in samenwerking met het burgerpanel van KiekendiefPerspectief een korte peiling verricht omtrent het thema sport en politiek. De overkoepelende vraag is hoe Flevolanders aankijken tegen het thema sport & bewegen tijdens hun stemkeuze voor de landelijke verkiezingen van 17 maart.

Sportpeiling november 2020

In november 2020 is een peiling uitgezet onder 707 Flevolanders uit het burgerpanel van KiekendiefPerspectief. Zij kregen vragen voorgelegd over thema’s als: sportdeelname in de openbare ruimte, de beoordeling van de openbare ruimte en investeringen in de openbare ruimte.

Klik hier voor de volledige rapportage.

Sportpeiling december 2019

In december is er een peiling uitgezet onder sportevenementenorganisaties in Flevoland. De organisaties kregen vragen voorgelegd over het aantal deelnemers, vrijwilligers en de financiële situatie van het sportevenement.

Sportpeiling maart 2019

De Sportpeiling van maart 2019 was gericht op de Provinciale Statenverkiezingen. De panelleden kregen verschillende onderwerpen voorgelegd die hiermee te maken hadden. De uitkomsten vindt u in de factsheet.

Sportpeiling september 2018

De Sportpeiling september 2018 richtte zich op verschillende onderwerpen:

– Sportevenementen
– Topsporters
– Sporten en bewegen in openbare ruimte

Klik op Download factsheet voor de uitkomsten.

Flitspeiling Sportevenementen - november 2023

In Flevoland worden jaarlijks een groot aantal sportevenementen georganiseerd. Toch krijgen wij signalen dat een groot deel hiervan uiteindelijk toch niet doorgaat. En dat de oorzaken vaak hetzelfde zijn: steeds meer regels bij vergunningaanvragen, terugloop in inkomsten, stijging van kosten en terugloop in vrijwilligers.

Om hier wat meer inzicht in te krijgen, hebben wij een flitspeiling uitgezet onder sportevenementenorganisatoren en daar een factsheet van gemaakt.

Sportpeiling november 2017

Bij de Sportpeiling november 2017 kregen de panelleden verschillende vragen over twee onderwerpen voorgelegd:

– Het imago van Flevoland en haar kernsporten
– Gezonde Leefstijl

In de factsheet vindt u de uitkomsten.

Sportpeiling november 2016

In het onderzoek van november 2016 zijn verschillende vragen over een viertal onderwerpen aan de panelleden voorgelegd:

– Sportevenementen in Flevoland
– Ongebonden sporten
– Gezonde leefstijl
– Maand van het aangepast sporten

De uitkomsten van dit onderzoek vindt u in de factsheet.