Sportservice Flevoland

Skatepark tour Own the Spot

Skatepark tour Own the Spot

Sportservice Flevoland organiseert jaarlijks een skateparktour langs de Flevolandse gemeenten. Skaten is en blijft een populaire sport onder de jeugd. Skateboarden is inmiddels zelfs toegevoegd aan het olympische programma! Own the Spot vindt plaats in de periode juni tot en met september. Sportservice Flevoland coördineert de events Flevoland breed. De lokale sport- en welzijnsorganisaties zorgen – samen met jongeren – voor de organisatie. Door middel van Own the Spot willen wij:

  • Jongeren participeren
  • De beeldvorming van ‘hangjongeren’ op de Flevolandse skateparken veranderen
  • Jongeren uit verschillende gemeenten met elkaar in contact brengen
  • Urban sports in Flevoland promoten

Agenda 2023

  • Vrijdagavond 7 juli om 18.00 uur – Zeewolde – Kluunpad
  • Zondag 23 juli om 12.00 uur – Swifterbant – de Greente
  • Vrijdagavond 4 augustus om 17.00 uur – Lelystad – Zilverpark
  • Zaterdag 19 augustus om 12.00 uur – Noordoostpolder – Nagelerweg
  • Zaterdag 2 september om 11.00 uur – Urk – Wilhelminapark
  • Zondag 17 september om 12.00 uur – Almere – Evenaar

Inschrijven gaat vanaf dit jaar per event en is niet meer verplicht. Inschrijven wordt wel erg gewaardeerd. Op die manier weet de organisatie ongeveer hoeveel mensen ze kunnen verwachten.

Wil je op de hoogte blijven van de komende events? Vergeet dan niet het (hou me op de hoogte) vinkje bij het inschrijven aan te vinken.

De tour

Alle events bestaan uit een wedstrijd waarbij de belangrijkste obstacles gehit worden. Het wedstrijdelement is vrijwel in elke gemeente hetzelfde voor skateboarder, steppers, inlineskaters en BMX’ers. Tijdens de events zijn een DJ en speaker aanwezig. De speaker zorgt voor het commentaar en praat het event aan elkaar. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op Facebook en Instagram.

Spelregels

De rider met de beste tricks op een van te voren bepaald obstakel, ‘hit’ het obstakel en wordt beloond met toffe prijsjes. Dit wordt vervolgens gedaan op meerdere obstakels in het skatepark. Per event krijgen de beste tien deelnemers punten en verzamelen daarmee maximaal tien punten per event. Deze punten tellen mee voor de finale in Almere. De beste vijf deelnemers per event krijgen naast de punten ook leuke goodies. Zowel ervaren, maar zeker ook beginnende riders maken kans op de (geld)prijzen. Tijdens de finale in Almere wordt een Flevolandse top samengesteld.

Deelname

Deelname is gratis en voor eigen risico. Het wordt gewaardeerd als je je van tevoren inschrijft, maar het is niet verplicht.

Bij inschrijving wordt aan de deelnemers toestemming gevraagd voor het (online) publiceren van uitslagen, foto’s en dergelijke. Klik hier voor verdere informatie over de privacywetgeving.

Altijd al eens willen skaten?

Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om te steppen of skateboarden? Dat komt goed uit! Een van onze partners, Sam City Hoorn, is bij elk event met een aantal steps en skateboards aanwezig die je gratis kan lenen/gebruiken. Ook hebben zij voldoende beschermend materiaal mee, voor het geval je komt te vallen. Dus heb je altijd al eens willen weten hoe het is om op een skateboard of step te staan? Kom dan een kijkje nemen bij de Own the Spot events!

Een leuke aanvulling is dat SKEET Almere in Lelystad en Almere skate clinics komt verzorgen voorafgaand aan het event. Je kunt dan je eerste les al volgen en/of een nieuwe truc oefenen voor je run tijdens Own the Spot.

Samenwerking

Own the Spot wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Flevoland en in samenwerking met:

Partners

Wij zijn heel blij met de parnters die zich (ook) dit jaar aan Own the Spot verbonden hebben:

© 2024 Sportservice Flevoland
Powered by iClicks