Sportservice Flevoland

Urban Sports GAMES

01junDe hele dag02Urban Sports GAMESShort descriptionKom jouw urban talent ontdekken tijdens de derde editie van de Urban Sports Games.

Details

Op 1 en 2 juni staat urban sport centraal in Almere Centrum. Kom jouw urban talent ontdekken tijdens de derde editie van de Urban Sports Games.  Er is een uitgebreid programma met BMX Flatland, 3×3 basketball, Freerun, Skimboarden, Skate, Stuntstep, Rope Skipping, Chase tag, Sup, Panna Knock Out, Dance, Crossfit, graffiti en Freestyle Football.

In alle urban disciplines worden gratis workshops aangeboden, zodat je kan ontdekken welke urban sport bij je past. Wat te denken van een workshop Rope Skipping van topsporter Tessa van der Mark, spring samen in een lang touw, double Dutch en leer andere trucjes. Of leer skimboarden op een 27 meter lange waterbaan op het strand van de Esplanade, skaten op het pop-up parcours en een freestyle football trucje zoals ‘Rondje om de wereld’ .

Er zijn ook wedstrijden voor amateurs en wedstrijden voor professionals.

Er is een amateur Freerun wedstrijd op het Chase tag parcours voor iedereen die aan freerunnen doet. Er is een amateur wedstrijd skimboarden en rope skipping. De Flevolandse skate en -step wedstrijd Own The Spot wordt gehouden en er zijn dancebattles voor dansscholen uit Flevoland.

Wil je niet zelf deelnemen, dan is er genoeg om naar te kijken, zoals een internationale BMX Flatland wedstrijd op zaterdag en zondag met toppers vanuit de hele wereld. Zij zullen in battles tegen elkaar op muziek trucjes doen met hun bmx.  Ook viervoudig Europees Kampioen skimboarder Adrien Raza is aanwezig tijdens het Open NK skimboarden op zondag.

Kijk voor het actuele programma op www.urbansportsgames.nl

Meer

Locatie

Almere Centrum

Esplanade, Forum en Stadhuisplein

Other Events

Tijd

06/01/2024 - 06/02/2024 (De hele dag)(GMT+02:00)

Routebeschrijving