Sportservice Flevoland

10 Flevolandse wielrenroutes

Ruimte, rust, vrijheid en verrassend veel (nieuwe) natuur; wielrennen in Flevoland is duidelijk anders. Waar anders kun je eilandhoppen in de polder of twintig kilometer aan een stuk met rugwind knallen over de voormalige zeebodem? In samenwerking met Visit Flevoland zijn er 10 nieuwe wervelende racefietsroutes gemaakt die je de mooiste wegen en verstopte paden van onze jongste provincie laten ontdekken.

Batavieren

Fietsend langs het water en over de voormalige zeebodem, voert deze route je langs plekken die verwijzen naar Batavia: Bataviahaven, Batavia Stad, het schip de Batavia en Batavialand. Genoeg dus om de geschiedenis van de roemruchte Batavia mee te vieren…..

Lees hier verder
De Grens

Waar de Flevopolder als een kasteel met slotgracht wordt omringd door water, is de Noordoostpolder vastgemaakt aan het oude land. Voordeel: je kunt pal over de grens van het oude en het nieuwe land fietsen…..

Lees hier verder
De Slinger

Slingeren door de polder, kan dat? Jazeker! Bijna 150 kilometer zelfs. Deze route laat je de leukste fietspaden van Zuidelijk Flevoland zien. Gecombineerd met strak asfalt waarop je lekker door kunt trappen…..

Lees hier verder
Doorpolderen

Op deze route in Oostelijk Flevoland kun je lekker ‘doorpolderen’. Maar wie denkt dat er alleen rechte polderwegen in deze route zitten, heeft het mis. Flevoland zou Flevoland niet zijn als er geen bospaden én verrassingen in de route zitten. Spot de eland…..

Lees hier verder
Eilandhoppen

Op 3 oktober 1939 schudden burgemeesters Keijzer van Urk en Krijger van Lemsterland elkaar de hand op het enkele minuten daarvoor afgesloten gat in de dijk van de Noordoostpolder. Urk was eiland af. Deze route brengt je langs de eilanden Urk, Schokland én het schiereiland Oud Kraggenburg…..

Lees hier verder
Gassen langs de Plassen

Waar kennen we Flevoland van? Lange rechte wegen waar je als wielrenner het gas flink kan opendraaien! Doe dat dus ook lekker tijdens dit rondje. Je snelt langs de Oostvaardersplassen, de Vaartplas en de Noorderplassen…..

Lees hier verder
Keren langs de Meren

Bos, polder, water en uitzicht op de stad; ‘Keren langs de Meren’ laat Oostelijk Flevoland in al zijn verscheidenheid zien. Je begint je fietsdag kronkelend over de paden van het Harderbos. Er grazen Schotse hooglanders, dus wellicht moet je hier en daar een koeienvlaai ontwijken…..

Lees hier verder
Oostvaarderstrappen

Wil je de Flevopolder op zijn veelzijdigst zien? Fiets dan vooral deze route. De tocht combineert de bekende Oostvaardersplassen met het nieuwe natuurgebied De Grote Trap…..

Lees hier verder
Rond(je) Flevoland

Dus jij bent die fitte fanatiekeling die niet vies is van een uitdaging? Durf jij het gevecht aan te gaan met de Flevolandse Muur van Woei? Dan hebben wij de ultieme route voor je: Rond(je) Flevoland…..

Lees hier verder
Rondoostpolder

In één dag helemaal rond de Noordoostpolder fietsen? Ga met de uitdaging aan met deze route van 135 kilometer…..

Lees hier verder
Bonusroute!

Vaak rijden de profs over (auto)wegen waar je als gewone fietser niet mag komen. Niet in Flevoland! Tijdens de Simac Ladies Tour in Lelystad reden de dames tijdens de eerste etappe 2,5  rondes van 60 km. En wij zouden onszelf geen fietsprovincie noemen als je niet bijna de gehele route ook zelf kan fietsen!

Lees hier verder